Mindenki nyugtatgatja az uniós polgárokat

0

Jelenleg annyit tudunk, hogy vagy Boris Johnson vagy Jeremy Hunt lesz a következő brit miniszterelnök. Most mindketten arról beszéltek, akármilyen is lesz a Brexit, a szigetországban élő uniós polgároknak nincs miért aggódniuk.

Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszter például hétfőn hangsúlyozta: a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogai garantáltak, bármilyen formát öltsön is a Brexit.

Jeremy Hunt a Policy Exchange nevű londoni politikai kutatóműhelynél beszélve azt mondta, ha ő lesz az új brit miniszterelnök, első munkanapján utasítást ad a rendezetlen kilépésre kezdett felkészülés felgyorsítására, arra az esetre, ha az EU mégsem lenne hajlandó a kilépési feltételrendszer újratárgyalására.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

A külügyminiszter hangsúlyozta: ha ő lesz az új miniszterelnök, a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságai továbbra is maradéktalanul érvényesülnek, függetlenül attól, hogy mi lesz a Brexit-folyamat végeredménye.

Jeremy Hunt hozzátette, hogy ez semmiféle módon nem függ a majdani tárgyalások kimenetelétől.

Ugyanerre vetélytársa, Boris Johnson is ígéretet tett a minap a BBC televíziónak nyilatkozva. Azt mondta, elsődleges fontosságú a külföldi EU-állampolgárok jelenlegi jogosultságainak törvényi rögzítése a brit jogszabálygyűjteményben, mégpedig előfeltételek nélkül.

Share.

About Author

Leave A Reply