Mi van akkor, ha kihalunk?

0

Az alacsony születésszám nem csak Magyarországon okoz problémát, hanem például Norvégiában is – írja Tamás.

„Itt sem születik elég gyerek, 2017-ben 1,62 volt csak a születési ráta. 50 éve 80%-a az első gyerekeknek 25 év alatti anyától voltak. Most ez csak 20%. Vicc, de valamely kutatás szerint a 2009 utáni gazdasági instabilitás miatt is. Norvégiáról beszélünk, érdekes…

Érdekes, hogy a háború utáni egyre jobb és jobb iskolázottság okán is egyre kevesebb lett a gyerek (ez ugye mondhatjuk, hogy a nyugati világ trendje), de már a bevándorlóknál is megfigyelhető ez a jelenség, így már a bevándorlók magasabb szülési hajlandóságára sem támaszkodhatnak.

Bizonyos vélemények nagyobb pénzügyi támogatást kívánnak, mások szerint ezt nem lehet biztosan követni oda megy-e ahova kell, inkább legyen ingyenes az óvoda, mert itt nem ingyenes.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Egy a lényeg szerintem, egyre több nyugati ember szabadabban akar élni, nem biztos, hogy ebbe már három gyerek belefér. Én osztom. És mi van akkor, ha kihalunk?

Vajon jó lenne-e a földnek, ha több norvég lenne? Ugyanis valamely kutatás szerint ha mindenki norvégként élne a földön, már áprilisra elfogynának a földi javak. Vagyis a norvégok nagyon felélik és kihasználják a földet. Ugye itt kevés a termőföld stb…

Másik kutatás szerint a kevesebb gyerek jobban csökkentené a klímakatasztrófát mint az autók kordában tartásának eredményei.

Persze jönnek az érvek, hogy nem lesz nyugdíj, stb., mert a kormány ezért nem akarja megemelni az olajból beszedett összeg százalékos felhasználását.

Most 4% a 80 év felettiek aránya, 2060-ra ez 10% fölé fog menni. És még egyéb érvek, hogy több idős, több gondozási ráfordítást igényel stb… (…)

Óvoda. Kétéves kissrác. Teljesen elterjedt, hogy télen is kint alszanak a gyerkőcök a saját babakocsijukban. Sajnos ebben az esetben ez tragédiával végződött.

A pici kiesett a kocsiból de a nyakánál fennakadt és megfulladt. A szomszéd vette csak észre. Ugye senki nem vigyáz rájuk ilyenkor (tudom, dolgoztam óvodában), csak néha rájuk pislantanak, ki kelt már fel. Talán ezzel történik változás ezen a téren.”

A teljes posztot sok érdekes hírrel itt olvashatjátok.

Mennyiért költöznék haza Norvégiából?

(Fotó: pixabay.com/greyerbaby)

Share.

About Author

Leave A Reply