Mi lett volna, ha Hillary elválik Bill Clintontól?

0

Azzal a vallomással kezdenénk, hogy nagy rajongói vagyunk az alternatív történelemnek, azaz a „Mi lett volna…?” kezdetű gondolkodásnak. Nem mintha ennek bármi értelme lenne, de érdekes eljátszani a gondolattal, mennyiben alakultak volna másként az események, ha valami nem vagy nem úgy történik meg, mint ahogyan megtörtént.

Az eddig sem volt titok (Monica Lewinsky, ugye), hogy Bill Clinton nem feltétlenül volt a hűség szobra. Egy új sorozat azt próbálja meg elképzelni, merre vezetett volna Hillary Clinton útja, ha nem ment volna hozzá a volt amerikai elnökhöz.

A sorozat Curtis Sittenfield Rodham című regényén alapul, ami egyfajta alternatív életutat vázolt fel a korábbi First Lady és külügyminiszter számára, aminek alapja az a feltételezés, hogy Hillary még egyetemista korában szakít Billel.

A sorozat 1971-ben kezdődik, amikor Hillary Rodham feltörekvő fiatal hallgatóként a Yale jogi karán tanul és közben egy karizmatikus arkansasi politikussal, Bill Clintonnal jár.

Ám egy idő után megelégeli a srác hűtlenkedéseit, otthagyja és inkább a maga útján indul el politikusként.

A sorozat pontos részleteiről még nem sokat tudni, egyelőre csak annyit, hogy az alighanem ősszel kezdődik, társproducere pedig a regényt jegyző Curtis Sittenfield lesz.

Társa az a Sarah Treem lesz, aki a meglehetősen sikeres The Affair című sorozatot is jegyezte, mely egy viszonyt jár körbe többféle nézőpontból.

Visszatérve a Rodham című könyvre, elég szépen fogyott, bestseller is volt, bár a kritikusok nem kifejezetten szerették. Curtis Sittenfeld egyébként a jelek szerint kedveli a First Lady-k történetét, hiszen írt már könyvet George W. Bush feleségéről, Lauráról is.

Ami a sorozatot illeti, a Hollywood Reporter szerint egyelőre még a végleges zöld jelzésre vár, mi pedig kíváncsian figyeljük majd, mi lett volna, ha Hillary elválik Bill Clintontól.

Így etetnek meg a politikusok

Share.

About Author

Leave A Reply