Mennyit dolgoznak a magyarok európai mércével?

0

A magyar 40 órás munkahét átlagosnak számít Európában, érdekes módon Izlandon közel 45 órát dolgoznak hetente, míg Dániában csak 37-et. Az Eurostat és az OECD adatai alapján készült felmérés szerint a magyar munkamennyiség leginkább a horváthoz áll közel.

Az európaiak általánosságban sokkal több időt töltenek munkával, mint azt elvárnák tőlük. Vannak olyan országok, mint Izland, ahol a teljes munkaidő negyven óra hetente, de átlagban 44,5 órát dolgoznak minden héten – derül ki a ShopAlike 31 európai országot vizsgáló tanulmányából.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Dániában ugyanakkor a heti 37 óra számít teljes munkaidőnek, és átlagban további egy órát töltenek munkával évi 216 napon. A görögök átlagban 44,17 órát dolgoznak hetente és 256 napot töltenek munkával évente.

Ami az évi szabadnapok számát illeti, az első helyen Málta és az Egyesült Királyság áll, évi teljes 38 nap szabadsággal. A legkevesebb, 29 szabad- és munkaszüneti nap Svájcban és Írországban van.

Magyarország a heti ledolgozott órák számát tekintve a negyvenórás munkahéttel egészen átlagosnak bizonyul európai viszonylatban. Ha nem számítjuk a munkaszüneti és szabadnapokat, egy magyar teljes munkaidős munkavállaló évi 233 napot dolgozik. Hasonlóan a horvát munkavállalókhoz.

A kormány szerint „szabályozott körülmények között előfordulnak” külföldi munkavállalók

Share.

About Author

Leave A Reply