Mennyi magyar él Ausztriában?

3

A kérdés amennyire jó, az ismert okok miatt annyira nehezen megválaszolható. A legfrissebb felmérés mindenesetre érdekes adatokat mutat.

Kezdjük onnan, hogy az év elején Ausztriában 1 millió 340 ezer külföldi élt, ami az egy évvel korábbi adathoz képest 5,9 százalékos növekedés. Ezen belül az eső generációs bevándorlók száma 3,9 százalékkal nőtt, a legjobban az afgánok, románok és szírek között volt emelkedés.

Számszerűen a legtöbb bevándorló Bécsben, Grazban és Linzben él, viszont ha az arányokat nézzük, akkor egy kis tiroli falu, Jungholz vezet, ahol a lakosok 85,7 százaléka (!) bevándorló.

Ami a teljes országot illeti, Ausztriában a teljes lakosság 15,3 százaléka külföldi (ez 2016-ban még 14,6 százalék volt).

Szívesen dolgoznál Ausztriában? Válogass osztrák lehetőségek közül a Határátkelőn!

A legnagyobb számban a külföldiek között a németek vannak (181 600, ami az összes külföldi 13,5 százaléka), őket a szerbek (118 454 – 8,8 százalék), majd a törökök (116 026 – 8,7 százalék) követik.

Ha csak az uniós országokat nézzük, akkor a németek után a románok, majd a horvátok, a magyarok és a lengyelek következnek. A Medien-Servicestelle szerint magyarból idén év elején 70 584 élt Ausztriában. Szerintetek ez reális?

(Fotó: flickr.com/Cha gia José)

Share.

About Author

3 hozzászólás

  1. Hufeisen on

    Jungholzot azért nézd meg a térképen is, én nem csodálkoznék, ha azok a “bevándorlók” németek lennének…

  2. Minél kevesebb honfitársat mutat ki a hivatalos statisztika, annál jobb.
    (az annyira talán nem kavarja fel a helyiek lelkivilágát. akik féltékenyek. talán a törökök miatt. Akik úgy élnek virulnak itt a különös szokásaikban, kult. identitásukban, mint Marci.)

    Szerintem korrekt ez a 70 ezres papíradat. a DerStandard liberális lap év elején kb. 79 ezerre becsülte.
    https://derstandard.at/2000052994870/Weniger-Jobs-fuer-Auslaender-Was-der-Kern-Vorschlag-bringt

Leave A Reply