Mélyvíz csak (szabad)úszóknak

0

Szabadúszni nem kis kihívás, vannak komoly előnyei és persze nem akármilyen hátrányai is, az biztos, hogy egy életforma. Ezt tapasztalta meg a Modern Wander blog szerzője is, akinek az idei év meglehetősen eseménydúsan indult.

„Tavaly ősszel már elkezdtem munkákat keresni az Upwork nevű oldalon, de a 2 és fél hónap alatt olyan sok negatív tapasztalatom volt, hogy teljesen elkeseredtem eleinte.

Majd karácsony előtt egy nem várt régi ismerőssel ismét összehozott a sors és az ő segítségével elkezdtem kinőni az Upworköt.

Neki köszönhetően két hihetetlen jó Freelance írói Facebook-csoportba bekerültem, ahol végre minden olyan titokra fény derült, amelyekre már évek óta kerestem a választ.

Hatalmas kő esett le a szívemről mert kiderült, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki egyáltalán nincs megelégedve az Upwork ügyfélkörével, valamint a bérezéssel.

HA SZABADÚSZÁS HELYETT TELJES KÜLFÖLDI ÁLLÁST KERESEL KATT IDE!

Ahogyan a már régi motoros szabadúszók mondják, az Upwork és a hasonló oldalak, mint például a PeoplePerHour ugródeszkának tökéletesek. Arra pont megfelel, hogy az ember néhány hónap alatt egy kis betekintést nyerjen ebbe a világba és legyen egy kész anyag a portfólióba és eldöntse, hogy neki való-e ez az életstílus vagy sem.

És ha valaki tényleg komolyan gondolja, hogy ebből szeretne egy kis plusz pénzhez jutni, esetleg később teljes állásban ezzel foglalkozni, akkor igenis tudni kell kinőni ezeket az oldalakat. (…)

Így hát az ismerősöm tanácsára és a rengeteg segítségének köszönhetően vettem a bátorságot és 2 héttel ezelőtt elkészítettem a saját weboldalamat és nekiláttam a kliensek keresésének.

Eleinte nem hittem benne, de rengeteg sikersztorit olvastam és különböző oktatóvideókat néztem a YouTube-on, így hát én is belevágtam, gondoltam, veszíteni valóm úgysincs.

Nem is lett, mert bizony az elmúlt hetek kemény munkája elkezdett gyümölcsözni! Egyelőre persze még nem tudok megélni belőle, de valami mégis elindult és itt már én határozom meg az árat amit a kliensek meg is fizetnek és el is ismerik a munkáját a szabadúszónak, valamint a kommunikációban is lényegesen észrevehető a különbség.”

A teljes írást itt találjátok.

Digitális nomádként 50 fölött

Share.

About Author

Leave A Reply