Melyik a világ leglátogatottabb városa?

0

Egy ilyen kérdésre kapásból sorolnánk, hogy London, New York, esetleg Párizs, és persze nem is tévednénk nagyot, hiszen ezek mind szerepelnek is a TOP10-ben – de nem az élen.

A Mastercard Global Destination Cities Indexe most is összeállította a listát arról, hogy mely városok voltak a leglátogatottabbak tavaly. Az élen Bangkok végzett.

A thai fővárosban 21,5 millió főt számoltak legalább egy éjszakai tartózkodásra, ehhez képest Londonban 19,9 millió, Párizsban pedig 18 millió látogató aludt minimum egy éjszakát.

Noha az első háromban két európai város is található (nem meglepő: a második helyen London, a harmadikon Párizs), Európa ezzel ki is fújt. Sőt, a nyugati kultúrkörből is csak New York fért fel, az 5. helyre, egyébként pedig több ázsiai és közel-keleti város nagyon népszerű.

Dubai például a negyedik helyet csípte meg, de ott van még Kuala Lumpur, Szingapúr és Szöul is a legnépszerűbbek között.

Ami a költéseket illeti, nyilvánvaló Dubai fölénye, hiszen ott 31,3 milliárd dollártól szabadították meg a turistákat, míg Londonban például „csak” 19,8 milliárd dollárt költöttek.

Bangkokban viszont jól érzékelhetően a nem túl tehetősek utaznak, hiszen hiába a legtöbb látogató, pénzköltés terén „csak” a negyedik lett a thai város (14,8 milliárd dollárral).

(Fotó: pixabay.com/Simon)

Share.

About Author

Leave A Reply