Megsértette a határátkelőket, lemondott a miniszter

0

A román közlekedési miniszternek állásába került az, hogy egy televíziós műsorban minősíthetetlen kijelentéseket tett külföldön dolgozó honfitársaira.

Ioan Rus azután nyújtotta be a héten lemondását Victor Ponta miniszterelnöknek (aki el is fogadta azt), hogy egy tévéműsorban műsorban a külföldön dolgozó románokról kijelentette: azért a pénzért, amit keresnek, azzal fizetnek, hogy otthon maradt gyermekeik csavargók, feleségük prostituáltak lesznek.

A szociáldemokrata politikus (aki már többször is kormánytag volt) ezzel arra utalt, hogy a külföldön munkát vállalók sokszor magukra hagyják családjukat.

Ioan Rus azt is hozzátette, hogy lehet, a kivándorlók 1500 eurót keresnek havonta, de „a felük 700 eurós fizetésért már hazajönne”. A (most már ex-)miniszter lemondása előtt közleményben kért elnézést mindazoktól, akiket megsértett.

A politikus közölte, hogy ez nem állt szándékában, pusztán fel akarta hívni a figyelmet arra a súlyos helyzetre, amellyel nagyon sok román család szembesül: a családi közösségek szétzilálódásával.

Ioan Rus szerint ő csak együttérzését fejezte ki azok iránt, akik ebben a helyzetben vannak, és szerinte túl nagy árat fizetnek a külföldi munkavállalásért. A 19 milliós Romániából mintegy 3 millió ember dolgozik külföldön.

Share.

About Author

Leave A Reply