Megreformálják a mozizást Párizsban

0

Hatalmas mozivászon, popcorn… manapság ezek a dolgok meglehetősen távolinak tűnnek a világjárvány miatt kényszerűségből bevezetett korlátozások miatt. Még ha vannak is mozik, az emberek jó része nem szívesen megy. Erre kerestek megoldást Párizsban.

A francia fővárosban úgy gondolták (és alighanem jól gondolták), meglehetősen népszerű lenne, ha a Szajna partjára speciális mozit telepítenének, amit egymástól megfelelő távolságban lévő csónakokról lehetne nézni.

A Bassin de la Villette-en található Cinéma sur l’Eau nevéhez méltón egy lebegő mozi. A Paris Plages keretében nyaranta tengerpartot varázsolnak Párizsba, ennek lesz idén része a mozi, amit 38 két-, négy- és hatszemélyes csónakból lehet nézni.

Az ingyenes vetítésen a 2018-as Szabadúszók című filmet és a koronavírusról szóló rövid alkotást lehet megnézni a helyi pMK2 mozilánc támogatásával.

A csónakokon kívül további 150 ember nézheti a filmeket a parton elhelyezett nyugágyakból, és ha ez nem lenne elég vonzó, még ingyen fagyi is jár.

A speciális vetítés (reméljük, csak egyelőre) egyetlen alkalomra korlátozódik, méghozzá július 18-ra, a helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.

Az év leghülyébb konteója

Share.

About Author

Leave A Reply