Meglepő a több szex titka

0

Egy kutatás szerint az Y-generáció kevesebbet szexel, mint az idősebbek. Az 1930-as években születettek éltek a leginkább intenzív nemi életet, az 1990-es években születettek a legkevesebbet.

Mi az, ami közös azokban, akik imádnak szexelni? A mozgalmas szexuális élet titka elég meglepő, a San Diego Állami Egyetem 2017-es kutatása szerint ugyanis a titok nyitja: a gyerek. Pontosabban: a gyerekek.

Azok az amerikai szülők ugyanis, akik 6 évnél fiatalabb gyerekeket nevelnek, évente több mint 80 alkalommal élnek nemi életet. Az idősebb gyerekeket nevelő családok és a gyermektelenek ennél sokkal ritkábban.

A 6-12 éves gyerekeket nevelő szülők átlag 69-szer szexelnek egy évben, a 12-17 évesek szülei 62-szer. Azok a párok, ahol nincs gyerek, csak 47-szer kényeztetik egymást.

„A róluk kialakult képpel ellentétben az ezredfordulós és az utána következő generáció sokkal ritkábban él nemi életet, mint a szülei vagy akár a nagyszülei éltek az ő korukban. Ennek oka az, hogy a mostani fiatalok közül többen vannak stabil párkapcsolatban” – nyilatkozta a tanulmányt készítő csoport vezetője, Jean M. Twenge.

„Az idősebb és a házas párok szexuális élete 2000 után kezdett számottevően csökkenni. Egy korábbi kutatásunkból kiderült, hogy 2000 és 2014 között a 30 év fölötti felnőttek boldogsága jelentősen csökkent. A kevesebb szex és a nagyobb boldogtalanság nem csoda, hogy oda vezetett, hogy az amerikai felnőttek mélyen elégedetlenek manapság” – tette hozzá a San Diego Állami Egyetem pszichológiaprofesszora.

(Fotó: pixabay.com/StockSnap)

Share.

About Author

Leave A Reply