Meg nem valósult ígéretek

0

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, amikor az ember úgy vág neki egy kalandnak (pláne, ha az Afrikában van), hogy mindenféléket ígérnek nekik, aztán a helyszínen derül ki, hogy azért nem egészen úgy van az… ez történt az Eközben Afrikában blog szerzőjével.

„Mikor készültünk ide költözni, tele voltunk szép ígéretekkel Béla munkáját és az én lehetőségeimet illetően, amiből pont semmi se valósult meg. A labor, ahova őt felvették, gyakorlatilag csak a profok fejében létezett, nem létező eszközökkel meg ugye nem nagyon lehet eredményeket kreálni. A dél-afrikaiak munkamorálját (avagy inkább annak teljes hiányát) meg nehéz nekünk megszokni.

Szintén nem javított a helyzeten, hogy realizáltuk hamar, az én esélyeim a munkavállalásra nullához konvergálnak, de még önkéntesnek se kellek nagyok, hiába a szaktudásom, inkább foglalkoztatnak olyan gazdag turistákat, akik heti ezer dollárokat képesek kicsengetni a kalandért. Így nekem maradt a háztartás, Bélának sok-sok küzdelem és idegeskedés, hogy legalább valamilyen színvonalon dolgozhasson- nem, nem így képzeltük.

Másrészt ez az ország elképesztően gyönyörű, és csodálatos helyeken jártunk, ahova másképp nem lett volna esélyünk (időnk, pénzünk) eljutni, ha nem élünk itt egy darabig. Nem bánom egy percig se, hogy ideköltöztünk, de most eljött az idő, hogy véget vessünk a kalandnak.

Nyárra már hárman leszünk, és nem kellett sokat gondolkodnunk rajta, hol kéne születnie a bébinknek. Így én jövő héten egy jó időre elköszönök Afrikától, és hamarosan Béla is követ majd.”

Ha szeretnétek a búcsúképeket megnézni (érdemes!), akkor ide kattintsatok! Ha pedig úgy érzed, tele van ígéretekkel a padlás, és megbízható külföldi állásajánlatokra vágysz, akkor keresgélj a Határátkelő külön erre kifejlesztett részén!

Share.

About Author

Leave A Reply