Még drágább az életed – a sörfront

0

Miután legutóbb a cigikérdést néztük meg kicsit közelebbről (és állapítottuk meg, hogy a vizsgált nagyvárosok esetében a legolcsóbb és a legdrágább között tizenötszörös különbség van, ami nem semmi, most következzen egy másik káros szenvedély, a sör.

A felmérést a Deutsche Bank állította össze (részben) az Expatistan oldal segítségével, és a félliteres sör árát vizsgálták meg egyes nagyvárosok pubjaiban, bárjaiban, elsősorban a határátkelők által kedvelt részekre koncentrálva.

A legdrágább a sör érdekes módon Párizsban, majd Szingapúr és New York következik. Az első ötbe még az új-zélandi Wellington és London fért be, de az ötödik brit főváros és a listavezető között már 1 dollár 30 centes különbség van.

A lista alsó végén két dél-afrikai nagyváros, Johannesburg és Cape Town található (1 dollár 82 centtel és 1 dollár 90 centtel), előttük a fülöp-szigeteki Manila, Rio de Janeiro és Mexikóváros található.

A listán első helyezett Párizs és az utolsó Johannesburg között valamivel több mint négyszeres a különbség, ami nem kevés, de azért kevesebb, mint a cigaretta esetében.

Share.

About Author

Leave A Reply