Maszkviselés magyar módra határátkelő szemmel

0

Nagy vihart kavart a magyar határzár nem csak a külföldön nyaraló vagy határátkelő magyarok körében, de politikusi szinten is. A Németországban élő Dév szerint azonban nem a határzár a legnagyobb gond.

„Németországban élek, és sajnos én sem tudok szó nélkül elmenni a kormány legutóbbi, határzáras intézkedése mellett. Biztos sokan vannak így, és gondolom többen már írtak is neked erről. Én szeretném egy kicsit más oldalról megvilágítani a problémát.

Miért is rossz a határzár?

Mindenki tisztában van a tényekkel ezzel kapcsolatban, legalábbis, amit nagy nehezen méltóztatott a kormány megosztani az emberekkel. Ez is ugye napokba telt.

Hirtelen jött egy bejelentés, aztán piff, egy hét se telt el, és mindenki csak pislogott, és találgatta, hogy akkor most vajon hogyan is utazzunk haza?! (Ez az utazás természetétöl független, lehet valaki külföldön dolgozó magyar, vagy csak éppen a szabadságát a családjával, külföldön-üdülő magyar.)

Én az előbbi kategóriába tartozok, Németországban élek a családommal. Ez az információ lényeges része a posztomnak.

Ugyanis nem azt szeretnem leírni, hogy a kedves, magyar kormány mennyire ellehetetlenítette egyik napról a másikra a hazautazás/látogatás kérdését, mert egyetlen ember még ki is veri a nagy nyugati, ojrós fizujából a 60+ ezer forintot tesztre, és kivárja a legalább egy hetes bürokratikus procedúra végét (valaki szerint van ez 11 nap is). Ez már ugye önmagában nonszensz. Azt szeretnem Veletek megosztani, hogy mi a lényegi probléma.

Maszkviselés Magyarországon…

Legutóbbi otthonlétünk alkalmával elképesztően szembetűnő volt, hogy az emberek mennyire nem tartják be az alaprendelkezéseket se. Speciel maszkhasználat.

A legtöbb ember az orra alatt hordja a maszkot (helytelenül), míg sok ember fel sem veszi azt. Ne értsetek félre, én rühellem a maszkot, de ha valamit törvénybe (!) iktatnak, ahhoz nem kell egyik politikai oldallal se szimpatizálni (vagy éppen azt fikázni), hogy betartsuk. A baj, hogy nem TARTATJÁK be.

Egyrészt a helytelen maszkviseléssel adunk egy pofont a szarnak, másrészt totális arrogancia, és semmibenézése azoknak az embereknek, akik rendeltetésszerűen hordják a maszkot. Megint ez a „kihaénnem”, „merténmegtehetem” típusú, magyar gondolkodás…

…és Németországban

Németországban ilyen NINCS! Eleve komoly és azonnali büntetést kapnak azok, akik nem veszik fel a maszkot boltokban, vagy bárhol, ahol ezt kérik.

Másrészt meg itt respektálják egymást az emberek, és valahogy tisztában vannak vele, hogy ebben a szarban közösen veszünk részt. Milyen alapon húzná pont ő ki magát a rendelkezések alól. Itt eszükbe sem jut ilyesmi.

Visszatérve a határzárra… ez semmit nem fog megoldani, és jobbá tenni, mivel otthon a fegyelem hiánya miatt így is-úgy is szarrá fertőzik egymást az emberek.
Mit gondoltok, a többi országnak miért a legutolsó sorban szerepel a határzáras rendelkezés?!

Én nem tudom, hogy ki hozza ezeket a buta döntéseket tényleg, de először a saját házunk portáján kéne sepregetni, és rendbetenni, korlátozni, és belülről szigorítani az intézkedéseket.

Amíg nem lesz otthon betartatva a legalapvetőbb higiéniai rendelkezés, addig barátaim pisloghatunk, dobálhatjuk a sarat, és kárörvendve gúnyolódhatunk a kint rekedt magyarokon, mert hát ugye minek ment ki, és így tovább.”

Felemás határzár, kétségbeesett ingázók

Share.

About Author

Leave A Reply