Másfél millió forint jár a bécsi tanfolyamért

0

Az osztrák fővárosban ötmillió euróból indítottak programot, melynek célja a bécsiek munkaerőpiaci versenyképességének megőrzése. Akár 5000 euró támogatást is kaphat az, aki elmegy egy digitális technológiákhoz kapcsolódó tanfolyamra.

A Digi-Winner nevű kezdeményezésben alapvető számítástechnikai ismereteket, szövegszerkesztést, táblázatkezelést, adatbiztonságot és egyéb hasznos ismeretet oktatnak.

AUSZTRIAI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Bécs és a Munkavállalói Kamara által indított programban csak idén összesen ötmillió eurót fordít a fejlesztésre. Azok jelentkezhetnek, akik az osztrák fővárosban laknak és a WAFF (Bécsi Munkavállalói Alap) hétezer ide vágó képzésének valamelyikét választják.

A támogatás mértéke – attól függően, hogy a tanfolyam résztvevőjének van-e munkaviszonya, vagy sem, illetve Bécsben vagy a városon kívül dolgozik – a tanfolyami díj és a vizsgaköltségek 40-80 százaléka, de maximum 5000 euró lehet – írta a hvg.hu.

A támogatás jövedelmi korlátját viszonylag magasan, havi nettó 2500 euróban határozták meg, mivel az akcióval a középosztályt szeretnék támogatni és az idősebb munkavállalóknak is esélyt akarnak adni arra, hogy fejlesszék digitális kompetenciáikat és ezzel versenyképesek maradjanak a munkaerőpiacon.

Egyre több a munka Ausztriában

Share.

About Author

Leave A Reply