Március idusa Ausztráliától Ománig

0

Tegnap már megnézhettétek, milyen is volt Európa március 15-én, most egzotikusabb vizekre evezünk, jöjjön tehát a beígért Európán kívüli rész. Meglátogatjuk szinte az összes többi kontinenst, lesznek fotók Ausztráliából, Amerikából és Afrikából is. Lássuk tehát, milyen is volt március 15-e a világ többi részén!

Ausztrália

Jöjjenek először lelkes szerzőnk és kommentelőnk adg képei a messzi Darwinból, hogy minél messzebbről induljon a túra.

„Kicsit esősen telt a nemzeti ünnep Darwinban. Reggel leballagtam a partra szétnézni, hogy lássam, megfelelően tudnak-e megemlékezni az ausztrálok március 15-ről. Olyan borzasztó módon nem vitték túlzásba az ünneplést, azt kell mondjam, bár azért egy kisebb tömeg levonult a bícsre, de ezt leszámítva nem volt különösebb felhajtás. Békésen, attrocitások nélkül telt a nap, a többség valószínűleg otthon ünnepelt.

De azt is mondhatnám, hogy mivel itt nagyon kicsi a magyar közösség, nem volt semmiféle szervezett megemlékezés, vagy csak nem szóltak nekünk. Így a ma reggeli körutamon csak úgy lőttem pár képet a készülődő márciusi viharról és a zsúfolt tengerpartról, a hulló levelekről a parkban, és a dagály által alámosott dűnéről.”

Szintén Ausztráliából küldte el barátja képét Anikó. Szilárd már igen régen él Down Under, és nem olvassa a Határátkelőt (remélhetőleg ezt a végzetes hiányosságot a jövőben pótolja…). A kompozíció igazán érdekes.

Ausztráliának még mindig nincs vége, hiszen érkezett még kép Judittól Dreamtime Beachről, Orsolyától Cottesloe Beachről, Perthből és Ágitól Melbourne-ből.

Indonézia

Először egy kicsit ugrunk csak Ázsia irányába, Indonéziába, Balira, akiket az ausztrálok most éppen bojkottálnak. Rita egy rendőrségi iroda képét küldte Baliról, őszintén szólva nem jönnénk rá, ha nem írta volna.

„Helyi rendőrség irodája az aktákkal, amiket valószínű soha nem olvasott el senki. Az egyiken egy kiszáradt csótány lógott.

Thaiföld

Cooper Thaiföldről küldött egy képet, szintén a tengerpartról, ráadásul a feelinget kimaxolva naplemente idején.

Ao Nang, Krabi, Thaiföld

Ao Nang, Krabi, Thaiföld

Kína

Szilárd Kunmingból, Kínából küldött egy „nemzetiszínű” fogásról képet.

Kunmig, Kína

Kunming, Kína

Omán

Abaya Omán fővárosában, Muscatban a hegyeket fotózta le kora este. „Kellemes téli este van, a hőmérséklet 30 fok alatt.”

Muscat, Omán

Muscat, Omán

Izrael

Zsuzsannának Izraelben, Eilaton még csak késő délután volt. „Munkából hazaérve a nappalim ablakából fényképezve. Napos késő délután. 26 fok.”

Eilat, Izrael

Eilat, Izrael

Kenya

Barbara a kenyai fővárosból, Nairobiból üzent.

Nairobi, Kenya

Nairobi, Kenya

Kanada

Most pedig jöjjön az amerikai kontinens, ahol mostani válogatásunkban csak Észak-Amerika képviselteti magát. Enikő Torontóból, Helga Winnipegből és Erika szintén Kanadából a nagy hidegből küldött képet, ahol még nem kezdődött el a tavasz.

Egyesült Államok

Aztán jöjjön az Egyesült Államok: Tímea képe Eureka Springsből, Arkansasból, ahol tavaszi szünet van épp.

Eureka Springs, Arkansas, USA

Eureka Springs, Arkansas, USA

Share.

About Author

Leave A Reply