Máltán is lesz magyar konzulátus

0

Több mint ötezer magyar él egyes adatok szerint a szigeten, ahol jelenleg sincs állandó és kirendelt magyar képviselet, így ha ügyet kell intézni, akkor bizony nem kis fáradtsággal és nem kevés pénzért repülőre kell ülni. Most változik a helyzet.

Aki például a máltai magyarok közül nem szavazhatott levélben, annak nem maradt más hátra, mint Rómába vagy Tunéziába utazni, hogy élni tudjanak alkotmányos jogukkal.

Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő (aki többször is járt a szigeten és találkozott a máltai magyarokkal) levélben érdeklődött a kormánynál, hogy változhat-e a valóban nem túl szerencsés helyzet.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

A politikus most közleményben tett közzé, hogy Balogh Csaba közigazgatási államtitkár levélben tájékoztatta arról, hogy a kormány az év második felében megnyitja a valettai képviseletet.

Ezután tehát Máltán a római magyar nagykövetség felügyelete alatt működik majd egy diplomata, aki ellátja Magyarország diplomáciai és konzuli képviseletét.

Idén a skóciai Edinburghban és az angliai Manchesterben is nyíltak alkonzulátusok, ami jelentősen megkönnyíti a helyi és a környéken élő magyarok életét és ügyintézését.

Ha melegre és dupla fizetésre vágysz, ide indulj

(Fotó: pixabay.com/waldomiguez)

Share.

About Author

Leave A Reply