Magyarország orosz szemmel

0

Mindig érdekes, milyennek látják Magyarországot külföldről. Esetünkben Oroszországról van szó, ráadásul egy hirdetésről, ami a magyar élet előnyeit és hátrányait ecseteli az oroszoknak. Mit mondjunk, akadnak érdekes pontok…

Az orosz online reklámot a Pervaja Transzportnaja nevű cég adta fel, amelynek egyik profilja oroszok Magyarországra csábítása. Az egész oldalas hirdetésben (amit a 444.hu szúrt ki) felsorolják a Magyarországra költözés melletti legfontosabb érveket.

Ezek között szerepel a gyorsan növekedő, stabil gazdaság, az alacsony adók, a megbízható bankrendszer, a barátságos lakosság, a csodálatos klíma, a szép természeti környezet és a remek tokaji bor.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ennél jóval érdekesebb az a rész, amikor a mindennapokat ecsetelik. Ott már olyanokat olvashatunk, hogy az áttelepülő oroszok kezdetben az életszínvonaluk csökkenésével (!!) számolhatnak, mert az árak ugyan alacsonyabbak, mint Oroszországban, de komoly versenyhelyzet miatt nehezebb álláshoz jutni és üzletbe fogni.

A háztartások legnagyobb kiadási tétele, Európa más részeihez hasonlóan Magyarországon is az energiaszámla, a szöveg külön felhívja a figyelmet arra, hogy a víz nálunk sokkal drágább, mint Oroszországban.

Egy teljes bekezdésen át szörnyülködnek azon, hogy a magyar közszolgáltató cégek milyen drákói szigorral reagálnak a késedelmes számlabefizetésre és hogy egy emiatt leszerelt mérőóra visszarakatása micsoda tortúra.

A legélhetetlenebb orosz városok

Share.

About Author

Leave A Reply