Magyarország nincs a listánkon

0

Natália Oroszországban ismerkedett meg a párjával, Samuellel, akivel ugyanarra az egyetemre jártak. A találkozásból aztán annak rendje s módja szerint szerelem lett – hogy aztán mi történt és most hol tartanak, arról a Frankfurti mesék blog számolt be.

„2014 szeptemberében egy öthónapos ösztöndíjat nyertem el Szentpétervárra. Samuel is ugyanarra az egyetemre járt, sőt egy kollégiumban is laktunk – a konditeremben találkoztunk először.

Most már másfél éve vagyunk együtt lassan, ő 2015 szeptemberében kezdte a Phd-képzést ugyanazon az egyetemen, én pedig nemrég Franciaországba jöttem dolgozni (ez már távolság, hiszen mindenképp távol vagyunk) és látogatjuk egymást, ahogy tudjuk. Bár ez nem olyan egyszerű, hiszen Pétervárra nincsenek fapados járatok, valamint vízum is kell. (…)

Február végén jött meglátogatni először engem Magyarországra és előtte egy 2 hónapos hosszú procedúránk volt a konzulátusokkal, Bevándorlási Hivatallal és egyéb szervekkel.

Kellemetlennek éreztem sokszor, hiszen olyan sok dolgot bekértek, illetve jöttek személyesen is házhoz. Továbbá a nyaralás után is érdeklődtek, hogy a „a fiatalember visszament-e”.

Érdekes szituációnak mondanám azt, amikor valaki megtudja, hogy a barátom feketebőrű. Ha valakinek van párja és másik országból való az annyira nem furcsa, azt könnyen feldolgozzák, viszont azt, hogy feketebőrű, az mindig nagy csodálkozást és rengeteg kérdést vált ki az emberekből.

Köztünk pedig csak néhány szokásban nyilvánul meg a különbség, de sokat már inkább az orosz szokások számlájára írok, ami szintén közel áll hozzám – félig belorusz vagyok.

Egy-két éven belül szeretnénk összeköltözni, méghozzá Péterváron. Kicsit függünk az ő Phd-képzésétől, aminek 2019-ben lesz vége, viszont én imádom Pétervárat, így ez nem lesz egy nagy áldozat számomra. (…)

Magyarország viszont nincs a listánkon, ennek leginkább megélhetési okai vannak – amiért én is most Franciaországból írom ezeket a sorokat.”

Ha érdekel Natália blogja, azt itt találhatod meg, a teljes interjút pedig a Frankfurti mesék oldalán.

(Fotó: pixabay.com/tpsdave)

Share.

About Author

Leave A Reply