Magyarország masszázstól az esküvőig

0

A nyár egyik nagy (és itt is többször megénekelt) kérdése a „menni vagy maradni” volt, azaz elinduljon-e az egyszeri határátkelő Magyarország felé a szokásos nyári látogatásra, vagy inkább maradjon otthon. Nos, Hanna az előbbi megoldásra szavazott.

„Az eredeti terv szerint egy hét szabadságot kaptam első körben. Majd egy hétre rá csak hétvégére repültem volna haza, az esküvőre. Teszteléses procedúra rendeletbe iktatása borított mindent. Nem láttam járható utat arra, hogy 2 héten belül 4 teszt sikerülhet, s ráadásul időben.

Volt pár stresszes napon ettől… levezettem a lehetséges opcióimat. Nem maradt más, mint egy bazi hosszú levél, amit a főnökömnek küldtem.

Elnyávogtam benne, hogy miért lenne szükségem 2 teljes hétre egyben, s udvariasan, angolosan azt kértem tőle, hogy „gondolja át, mi a járható út, mi nem a részéről”. Nagyon gyorsan választ kaptam, hogy 2 hét megoldható. Utoljára 2 hetet egyben Magyarországon 2012-ben töltöttem.

Pár emlék otthonról, említés szintjén.

Masszázs

Az úszás hiányát gyorsan megéreztem. A karantén hetei alatt olyan idegbecsípődést kaptam a vállba, hogy a fejem két hétig nem tudtam normálisan elfordítani.

Nem volt kérdés, hogy gyógymasszás kell. Anyum talált egy tündér kis hölgyet Fehérváron, aki profin átment rajtam. Egy órás alkalom után felszabadult a nyakam. Megváltásként hatott. Az alkarom is fájt többször előtte, azóta viszont az sem. Megért minden forintot az a hölgy.

Pákozd-Sukoró Arborétum

Évek után először bicikliztem! Az arborétummal kapcsolatban általános iskolai kirándulásaim emléke ugrott be. Többször jártam itt az osztályommal. Felnőtt belépő 1600 ft, családoknak egy kisebb vagyon ez a pár órás program.

Színvonalas ugyan, nemrég lett egy vadállat bemutatós rész átadva. Őzeket, vaddisznókat láttam. A legjobb rész a kilátó. Tökéletes kilátást kínált a Velencei-tóra.

Dunakanyar

Apum körbevitt Vác-Nagymaros-Visegrád-Esztergom településeken. A visegrádi és esztergomi kilátás tetszett a legjobban. Dömösnél a Duna parton megálltunk egy pihenőre. A büfében vettünk jegeskávét, amit a folyó mellett ücsörögve fogyasztottuk el. Kell ennél több? Nem. (…)

Rokonlátogatás

Unokatesóim gyerekei leírhatatlan nagy szeretettel fogadtak. Két 10 éves leányzó, akik levettek a lábamról. Kiszállva a kocsiból, már kaptam is egy nagy ölelést.

A kedves kérdéseik megmosolyogtattak „Te tényleg Angliában élsz?” „Jól beszélsz angolul?” Mutattam képeket és meséltem egy kicsit Londonról. Természetesen jövő lelkesedéssel figyeltek rám, exkluzívnak tartották, hogy külföldön élek.

Most Harry Pottert olvasnak, ami az Egyesült Királysághoz kötődik, így találtunk közös témát rögtön. Idei évem legszívmelengetőbb óráit kaptam tőlük.

Tervben van, hogy harry potteres kis ajándékot küldök nekik Karácsonyra haza. Unokatesómnak is hatalmas köszönet a fuvarérét aznap délután.

Esküvő

Utolsó estémet töltöttem otthon a lakodalomban. Gyönyörű zárása lett a két hétnek. A lelkiállapotom mélyponton tartott azon a szombaton, ami a hangulatomra durván rányomta a bélyegét. Saját magam estéjét csesztem el általa.

Az érzés is elkapott, hogy 32 évesen még egy hosszútávú, egészséges kapcsolatom sem volt. Az esküvőn pedig egyetlen szingli férfi sem akadt, akivel legalább egy kis tánc összejöhetett volna. Depresszív nagyon.

Unokatesóm szavai meg jól odavágtak még erre: „Soha nem akarok megházasodni” – jelentette ki. Velem egyidős hölgyről van szó. Ezzel szemben én meg akarok házasodni, különben a tengerparti esküvőt hogyan pipálom ki a bakancslistámon.

A szertartás, a helyszín, a vacsora, zenekar, az összhatás mind csodálatos volt. Az ifjú pár olyan kis aranyos együtt. Kívánok nekik sok-sok boldog évet! Köszönöm a meghívást a nagy napjukra.

Magyarország, családom, barátnők köszönöm a felejthetetlen két hetet!”

Ha érdekel a teljes sztori, itt olvashatod el.

Nem anyanyelvi szinten avagy a hazatérés kínjai

Share.

About Author

Leave A Reply