Magyar sikersztori Mexikóból

0

Péter lassan hét éve szerelmi bánata kellős közepén ment Mexikóba, ahol végül nem kevés kaland után nyitott egy búvárhostelt. Ami most úgy tűnik, kifejezetten beindult – következzen hát egy nehézségekkel tarkított sikertörténet.

Szóval Marik Péter 2012-ben szerelmi csalódások miatt döntött úgy, feladja addigi szabadúszó munkáját a General Motorsnál és elmegy egy búvároktatói tanfolyamra Mexikóba.

Már akkor érdekesnek találta, hogy Cozumelen volt egy csomó négy- és ötcsillagos szálloda, de hostel alig, pedig lett volna rá igény. Miután elvégezte a tanfolyamot visszament Magyarországra, de a fejében ott motoszkált az ötlet. Végül vett egy repülőjegyet Mexikóba – csak oda.

„Annyi pénzt szedtem össze, hogy egy hatágyas hostelt el tudjak indítani. A tervem az volt, hogy búvároktatással kombinálom a szálláskiadást, s a búvároktatásból bejövő pénzt visszaforgatom és további ágyakat veszek” – mesélte a Forbesnak.

Társult egy magyar barátjával, 2014 januárjában meg is nyitottak, de aztán nem jöttek ki egymással, így Péter eladta a részét és úgy döntött, inkább egyedül folytatja. Ismét nekiállt ingatlant keresni, amit a főutcán egy csődbe ment divatáruüzletet helyén talált meg.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS

„Felhívta a tulajdonost egy mexikói haverom, és azonnal megállapodtunk. Mindenre igent mondott. Mondtam neki, hogy az első három évben nincs áremelés, mondta, hogy OK. Aztán mondtam, hogy a következő tíz évben is csak az infláció mértékében emelhet árat, erre is igent mondott” – emlékezett vissza.

Nem volt könnyű dolga, a tervező minden falat méterekkel arrébb tervezett, mint ahogy kellett volna, volt olyan villanyszerelője, aki közölte, hogy elmegy ebédelni és csak két hét múlva jött vissza, mi több, az ágyakat is ő készítette, mert emeletes ágyakat nem árultak arrafelé.

Ráadásul ismét elfogyott a pénze, már azon gondolkodott, eladja a félkész helyet (lett is volna rá vevő), amikor elkeseredésében kiírta a Facebookra, hogy ez az álma most nem valósul meg.

„Hajnali három óra volt Mexikóban, magyar idő szerint reggel kilenc. A barátaim elkezdtek írogatni. Három óra alatt összejött a hiányzó három millió hatszázezer forint. Ennek egy része baráti kölcsön, de sokan, akik kisebb összeget adtak, csak annyit mondtak, hogy majd hívjam meg őket egy sörre” – mesélte.

Így aztán 2015 karácsonyán megnyitotta a 2Tank Dive Hostel Conzumelt. Az ügyintézésben sokszor mexikói barátai segítenek neki, mert bár jól ért spanyolul, nem beszél elég jól. A munkatársaival angolul kommunikál.

A hely azóta szépen megy, három év alatt csaknem megduplázták a kezdeti forgalmukat, ma már szezonban teljes kihasználtsággal működnek.

A teljes cikket itt találjátok, érdemes elolvasni!

“Soha ilyen boldog nem voltam, mint itt és most”

(Fotó: facebook.com/divehostelcozumel)

Share.

About Author

Leave A Reply