Magányosan Németországban

0

Németországban minden ötödik ember egyfős háztartásban él. Ez 17,3 millió embert jelent, de ami ennél is érdekesebb, hogy tíz háztartásból már négy ilyen – derült ki a német szövetségi statisztikai hivatal adataiból.

A Destatis számaiból azt is megtudhatjuk, hogy 1991-hez képest az egyfős háztartások száma 2018-ra 46 százalékkal nőtt, ezzel párhuzamosan a három vagy több főből álló háztartásoké 20 százalékkal csökkent.

A 83 milliós Németországban az átlagos háztartás statisztikai mérete 2,27 főről 1,99-re esett vissza a vizsgált időszakban a német szövetségi statisztikai hivatal mikrocenzusának adatai szerint.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

Tavaly a háztartások 58 százaléka (24 millió darab) két vagy több lakóból tevődött össze: a háztartások legnagyobb része, 34 százaléka két emberből (egy párból, egy egyedülálló szülőből és gyermekéből vagy két lakótársból) áll, 12 százaléka három tagból, 9 százaléka négy főből. Ötnél többen mindössze az összes németországi háztartás 3 százalékában élnek.

Habár a háztartások mérete érzékelhetően csökkent, számuk azonban növekedésben van: míg 1991-ben 35,3 millió németországi háztartást tartottak nyilván, 2018-ban már 41,4 milliót – ez 17 százalékos emelkedés az utóbbi 27 évben.

Egy átverés története

Share.

About Author

Leave A Reply