“Ma már a hazámnak érzem Angliát”

0

Katalin 2001-ben adta fel magyarországi titkárnői munkáját a londoni babysitterkedésért. Akkor 23 éves volt. Ma is a brit fővárosban él, nem is nagyon tudna már máshol, két kisfiú édesanyja.

Anno úgy tervezte, hogy maximum két évig marad, összespórol egy magyarországi lakásra valót. Aztán persze jött a szerelem egy ciprusi férfi személyében, majd született két gyermekük.

„Mindenki azt mondta, két hétig sem fogom bírni Angliát. Engem is meglep, de ma már a hazámnak érzem” – mesélte a 24.hu-nak Katalin, akiben ma már álmában sem merül fel a hazaköltözés gondolata.

Szülei nagyjából negyedévente meglátogatják, egy évben kétszer ők is hazautaznak, de ennél szorosabb kapcsolatot nem tervez az országgal.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!

A legnagyobb különbségnek azt látja, hogy Londonban férje kávézójából meg tudnak élni, nem kell számolgatni, mire jut és mire nem.

Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy most 4 és 7 éves gyermekei beszéljék a magyart is, hiszen nekik is „bármit hozhat az élet, ahogy nekem is nem várt fordulatot vett”.

A gyerekek egyébként az angol és a magyar mellett törökül is tudnak, mert az édesapjuk észak-ciprusi.

Manapság kikerülhetetlen kérdés a Brexit, Katalin azt mondja, bár nem brit állampolgár, nem aggódik, mert az szerinte csak azokra lesz hatással, akik most tervezgetik a kiutazást.

Koldusok Londonban

Share.

About Author

Leave A Reply