Ma elvesztettem a türelmem

0

Nagy kérdés számomra is, hogy vajon mostanában több az allergiás, beteg(eskedő) gyerek, vagy egyszerűen csak jobban odafigyelünk a jelekre és hatékonyabb a szűrés? Miért nem volt a mi gyerekkorunkban minden második gyerek allergiás, ekcémás, laktóz- vagy gluténérzékeny? A kérdés mostanában egyre gyakrabban merül fel… például a Végtelen… talán blogon.

„Akkoriban egészségesebbek voltunk? Vagy csak nem volt elég jó a szűrés?

De én még ma sem vagyok allergiás, én még ma sem vagyok laktóz- vagy gluténérzékeny…

Mit gondoljak? Mi változtunk, vagy a világ?

Ma elvesztettem a türelmem. A Greenpeace-nél dolgoztam éveken át, tudom, hogy mi minden vegyszert nyelünk le, kenünk magunkra, adunk a gyerekeinknek!

Nem csak arról van szó, hogy feleannyi állat lesz, mire ők felnőnek és nem csak arról van szó, hogy olvadnak a jégsarkok és kihalnak a jegesmedvék. Nem csak arról van szó, hogy nem lesz orángután Indonéziában! Nem!

Arról van szó, hogy ma, itt, Magyarországon a gyerekeinket mérgezzük! Mérgezzük a bébi naptejekkel, a tusfürdőkkel, a popsikrémekkel. Hány és hány gyerek kencéről derült ki, hogy mérgező, rákot okozó anyagokat tartalmaz? Mint mindaz, amit mi magunkra kenünk?

A mi tusfürdőnk és naptejünk és arckrémünk és takarítószerünk és kullancsirtónk és rovarirtónk és légfrissítőnk és folyékony szappanunk és izzadásgátlónk?

Ezek némelyike csak a mi életünket rövidíti meg (hiszen mi kenjük izzadágátlóval magunkat és habfürdőzünk-tusfürdőzünk-testápolózunk-kenceficézünk), de sok a gyerekeinkét is. (…)

Az anyák sírnak, hogy a gyerekeik mindenre allergiásak? Mi a megoldás? Elkülönítve tartani a gyereket a természettől, az állatoktól, a világtól? NEM!

Abbahagyni ezt a végtelen vegyszerezést! Ezt a folyamatos önpusztítást! (…)

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!

LEGYÜNK TUDATOSAK VÉGRE és olvassunk utána annak, mit használunk a vécénk tisztítására, és mosószernek, és fogkrémnek, samponnak és naptejnek a gyerekünknek!

Mert valahogy képesek vagyunk a legdrágább gyerekruhát, babakocsit megvenni a kicsinek és közben nem belegondolni, hogy az összes popsitörlő közül a víz a legjobb?! MIÉRT?

Vegyük észre, hogy folyamatosan mérgezzük a gyerekeinket! És nem csak azokkal, amiket rájuk kenünk, hanem amikkel etetjük őket! Nehezen találni biozöldségeket és tartósító- és színezékmentes ételeket.

Persze lehet, és ebben kifejezetten szerencsések vagyunk itt, Európában. Meg tudjuk tenni. Meg tudjuk tenni, hogy idényzöldséget együnk, csak biót, kistermelőtől, biztos forrásból.

Meg tudjuk tenni, hogy elutasítjuk a mesterséges színezőt, a szörpöt, a csipszet, a kólát – a biozöldséget kérjük és a ketrecmentes, szabad csirke tojását, és nem eszünk bizonytalan eredetű, bizonytalan összetételű ételt, olyat, ahol listázva van egy csomó E-betűs és vegyi nyelveken megadott dolgok, mert az tuti nem jó.

Meg tudjuk tenni, hogy gabonatejet iszunk mi is és a gyerekeink is, és ezzel elkerüljük nem csak a laktózérzékenységet, de ezernyi más bajt is. És figyelünk arra is, hogy az élelmiszereinket ne hozzák messziről (az ökolábnyoma miatt) és ne legyen génmódosított és mesterséges és lehetőleg ne legyen csomagolt, mert a műanyagainkkal kiirtjuk a világ állatait… És a végén mégis, mi marad a mi beteg, allergiás kis porontyainknak?!”

Svéd gyereknevelés magyar szemmel

A teljes posztot itt találjátok.

Share.

About Author

Leave A Reply