Luxusléghajóval az Északi-sarkra

0

Ötcsillagos szállodai szobákra hasonlító kabinok, panorámaablakok és luxus minden mennyiségben – ezek jellemzik a világ leghosszabb léghajóját, ami hamarosan utasokat szállít majd az Északi-sarkra csekély 60 ezer dollárért (18 millió forintért).

Az Északi-sarkra eljutni azért még ma sem kis kihívás és ritkán idézi fel bennünk a kényelem képzetét. A svéd OceanSky ezen szeretne változtatni, amikor kényelmes és luxuskörülmények között szállítana oda vállalkozó (és gazdag) utasokat.

Ebből a célból épül a 92 méter hosszú Airlander 10, ami inkább hasonlít egy ötcsillagos hotelre kényelmes és méretes luxusszobáival, panorámaablakaival, mintsem expedíciós repülőre.

Az első utazásra sajnos 2023-ig várni kell, de amikor megvalósul, akkor majd a norvégiai Svalbardból indul és egészen páratlan élményt nyújtva utasainak (legalábbis ez az ígéret).

Az út maga mindössze 36 óra lesz, 15 óra repülés oda és vissza, és mindössze 6 óra az Északi-sarkon. Itt Robert Swan szakértő és klímaaktivista kíséri majd őket és mutatja be a környéket.

„Roald Amundsen is Svalbardból repülte át az Északi-sarkot 1926-ban a Norgével. Most mi ugyanezt az expedíciót ismételjük meg, azzal a különbséggel, hogy le is szállunk. Ügyfeleink az utazás teljesen új módját tapasztalhatják meg a fenntarthatóság jegyében” – dicsérte a portékát a cég alapítója és ügyvezetője, Carl-Oscar Lawaczeck.

A léghajón összesen 16 utasnak lesz hely, akik díjnyertes séf alkotásait fogyaszthatják majd út közben. Egy kétágyas kabin ára nagyjából 64 ezer dollár lesz, és négy év várakozás ide vagy oda, a jegyeket már el is kezdték árusítani.

Jachtház, amilyen még nem volt

Share.

About Author

Leave A Reply