Leszokni a berögzült szokásokról

0

Mindenkinek vannak rögzült szokásai, legyen szó egy mozdulatról vagy akár egy felkiáltásról. Utóbbi különösen érdekes helyzetet teremthet eltérő kultúrában – tapasztalta meg a Vaku villan szerzője.

„Tegnap elküldtek úgynevezett „helyi sziget”-túrára, ez 3 szigettel odébb egy kis nyavalyás hely, amiből még nem csinált resortot valami milliomos, akinek még az eddiginél is több millióra van szüksége, szóval viszünk ilyen túrát is, hogy lássa a kedves vendég, milyen is itt a valódi élet.

Jellemzően a legkevésbé népszerű programunk, most 3 tök öreg (70 pluszos, amúgy imádnivaló) félig thai, félig indiai bácsi-néni jött, akik egyébként Ugandában születtek, és Londonban nőttek fel, ott is élnek.

Szóval, három hinduval mászkálok egy szigorúan muszlim ország talpalatnyi földjén az Indiai-óceán közepén, és valami meglepő dologra így kiáltok fel: Jeeesus! Aztán szégyenkezhetek magam miatt pár percig.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Az első estém itt igazán rémes volt. Ki voltam akadva teljesen, persze fáradt is voltam, egy 30 órás utazás után 6 óra alvás, és egy 12 órás melónap, fejfájdítós irodai részletekkel, szóval rémesen aludtam, magányos és nyűgös voltam, és utáltam az egészet, és a szökést tervezgettem minden szabad percemben. Szerencsére nem volt sok, összepakolni se jutott idő, így maradtam. (…)

Harmadik nap viszont végre elvittem próbamerülni egy burkás szaúdi lányt (najó, valójában utánaolvastam, és niquabnak hívják, amikor semmi sem látszik ki belőle, csak a szeme), és a vízben levés persze picit feldobott.

Szóval ezek után este, a vacsi után, mikor ballagtam a staff kajázó kijárata felé, odalépett egy indiai srác, és azzal az imádnivaló akcentussal, ami van nekik, azt mondja: hi, te vagy az új base leader? Mondom, igen.

És honnan jöttél, Ausztráliából? Neeem, Magyarországról, felelem. Csak mert már délben is láttalak valakivel beszélni, és pont ugyanolyan, mint egy ausztrál volt kollégám, aki nemrég ment el a szigetről.

Felröhögök nagyon, hogy naaa, azért az elég más akcentus, mire a srác: jaaa, nem a kiejtésed, hanem, hogy neki is mindig ilyen kedves mosoly ült beszéd közben az arcán.”

A teljes írást itt találjátok.

Maldív-szigetek, Bali vagy Thaiföld?

(Fotó: pixabay.com/pasja1000)

Share.

About Author

Leave A Reply