Legyünk ostobák, ne foglalkozzunk semmivel!

0

Ki gondolná, mekkora veszélyeket rejtenek (és ez nem vicc) a dél-afrikai portugál gályák tömegei. Persze nem elszánt kalózokra kell gondolni, bár ezek a vízi élőlények is elég komoly fájdalmat képesek okozni – derült ki korábban az Eközben Afrikában blogról.

„Nemrégiben úgy döntöttünk, leugrunk végre a strandra. Végre úgy néz ki a tengerpart, ahogy kell, tele fürdőzőkkel, napozókkal, egyszóval megtelt a promenád és a homok élettel.

A táblán, ahol az aktuális apály és dagály idejét szokták kiírni, egy plusz felirat figyelmeztetett: Beware of bluebottles! (Vigyázz a medúzákra!) És tényleg, a partot elborították a picike, kékes színű, felfújt testű medúzák tömegei. Köztük pedig békésen pancsoltak a kisebb-nagyobb kölykök.

Én innentől passzoltam az egész vízbe menést, amúgy is a múltkori tengerikígyó már egy életre elvette a kedvem tőle eleve, de a medúzákkal pláne nem szórakozunk, ha nem tudjuk, miféle. Itthon aztán megnéztük, portugál gályák tömegei, amik hemzsegnek a strandon!! (…)

A helyiek mottója talán mégis inkább az, hogy „Legyünk ostobák, és ne foglalkozzunk semmivel!”

Ha valakit részletesebben érdekelnek a portugál gályák, azoknak őszintén ajánlom Kátya blogját, amit ide kattintva érhettek el.

 

Share.

About Author

Leave A Reply