Lamborghinivel mentett életet az olasz rendőrség

0

Komoly életmentő akciót hajtott végre a minap az olasz rendőrség, méghozzá egy Lamborghini Huracan segítségével. Egészen pontosan 230 km/órás sebességgel szállítottak el ugyanis egy vesét egy átültetésre váró betegnek.

Az olasz rendőrség (és a különlegesen felszerelt Lamborghini Huracan) előtt álló feladat nem volt csekélység: az észak-olaszországi Padovából kellett a római Gemelli kórházba elszállítaniuk egy vesét, minél gyorsabban.

Ez testvérek között is 490 kilométeres távolság, ami még olasz vezetési tempóban is simán megvan öt óra, márpedig ennyi idő ebben az esetben nem volt rá.

A rendőrségi Lamborghini Huracan sofőrje nem akármilyen rekordot felállítva nagyjából három óra alatt letolta, biztonságban leszállítva a szervet a rá várakozó orvoscsoportnak.

A Wanted in Rome tudósítása szerint a Huracán nem ritkán elérte a 230 km/órás sebességet, miközben szirénázva és minden elképzelhető helyen villogva Róma felé száguldott.

Az autót egyébként még 2017-ben vette az olasz rendőrség, egyébként éppen olyan célból is, hogy ha hirtelen vért vagy emberi szerveket kellene gyorsan elszállítani egyik városból a másikba, akkor legyen mivel.

Olyannyira így van ez, hogy az autó csomagtartóját e célból át is alakították, került bele például egy defibrillátor, valamint egy hűtő, ami szükséges a szervek biztonságos szállításához.

Az autót 610 lóerős, V10-es motor hajtja és 3,2 másodperc alatt álló helyzetből 100 km/órára, végsebessége pedig 320 km/óra.

Az olasz espresso titka

Share.

About Author

Leave A Reply