„A külföldieknek kell alkalmazkodniuk a mi életformánkhoz”

0

Komolyan szigorítana a gazdasági bevándorlók befogadásának feltételein Csehország. A cél éppenséggel pont az integráció megkönnyítése lenne, ehhez tanfolyamot is el kell majd végezni.

Eddig ugyanis a Csehországba munkavállalás céljából érkező külföldi állampolgároknak egyetlen kötelességük volt csupán: vizsgát kellett tenniük cseh nyelvből.

Ez alapvetően arra szolgált, hogy szóban és írásban is képesek legyenek megértetni magukat a környezetükkel – írta a Právo című napilap nyomán az InfoRádió helyi tudósítója.

A jövőben éppen ezért egy, eddig önkéntes integrációs tanfolyam elvégzésére is kötelezik majd a Csehországban dolgozni szándékozó külföldieket. Amennyiben nem vesznek részt a tanfolyamon, több ezer koronás pénzbüntetésre számíthatnak.

Külföldre mennél dolgozni? Válogass közel 1000 ajánlat közül a Határátkelőn!

„A külföldieknek kell alkalmazkodniuk a mi életformánkhoz, nem pedig nekünk az övékéhez. Bizonyos szinten ismerniük kell a cseh nyelvet, és azokat a feltételeket, amelyek alapján a társadalmunk működik” – nyilatkozta a lapnak a cseh képviselőház európai ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke.

Ondřej Benešík megjegyezte: ugyanakkor óvatosságra is szükség van, nehogy a túlzott szigorral olyan munkavállalókat is elutasítsanak, akikre az államnak nagy szüksége lenne.

(Fotó: Diliff)

Share.

About Author

Leave A Reply