A kormány szerint „Magyarországon jobb az élet, mintha Nyugaton lennél rabszolga”

1

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hosszú interjút adott, melyben sok mindenről szó esett, elsősorban gazdasági kérdésekről, de Lázár János érintette a kivándorlást is. Mindjárt mondott is egy-két cifrát.

Lázár János szerint például a magyarok „nem a kormány miatt hagyják el az országot, mert nem mi küldjük, hanem kint várják őket”.

„Jó néhány nyugat-európai ország a kelet-közép-európai tagállamokból származó, alacsony bérért is munkába álló, keresztény, fehér fiatalokat keresi, azokat, akik szeretnek és tudnak is dolgozni” – hangsúlyozta a miniszter.

„Akik külföldön dolgoznak, óriási áldozatokat hoznak. Kint drágább a megélhetés, ezért csak akkor tudnak megtakarítani, ha önmagukat kizsákmányolják” – mutatott rá Lázár János.

Eleged volt a hülyeségből? Jobb külföldön? Keress állást a Határátkelőn!

„Rosszabb körülmények között élnek, csökkentik a kikapcsolódásra, szórakozásra fordított pénzt, időt, ráadásul mindezt a családjuktól, barátaiktól távol, ismeretlen környezetben teszik” – vázolta a kormány második embere.

„Lehet, hogy idehaza nem lehet annyit keresni, mint Nyugaton, de ha tovább tudjuk javítani az életkörülményeket, már nem éri meg vendégmunkássá válni. Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga” – tette hozzá Lázár János. (Most erre mit mondjunk…??)

Ezzel szemben Magyarországon…

Ezzel szemben Magyarország süt, mint a nap, mást ne mondjunk (illetve mást ne mondjon Lázár János) „a munkavállalók és a munkaadók a kormány együttműködésével példátlan egyezséget kötöttek a béremelésekről”.

A miniszter szerint „nem fordult elő az elmúlt évtizedekben, hogy a bérek a munkavállalók kéréseit jelentősen meghaladó mértékben emelkedjenek, ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy 2017 a béremelések éve. Ez a tendencia jövőre is folytatódik, hiszen a minimálbér 138 ezer, a garantált bérminimum pedig 180 ezer forintra nő”.

Ha valakinek ennyi nem elég, akkor olvassa el a teljes interjút a Világgazdaságban.

(Fotó: MTI)

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply