A kormány örökölte az elvándorlást

1

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint nem a kormány tehet az elvándorlásról, a problémát megörökölte, de bátran nyúl az egészségügyhöz. Ónodi-Szűcs Zoltán minderről egy szakmai konferencián beszélt Budapesten.

Az egészségügyben tett kormányzati intézkedések irányát nem lehet vitatni, de vitának természetesen van helye – mondta (számunkra kicsit talányosan) az egészségügyért felelős államtitkár egy budapesti fórumon.

Ónodi-Szűcs Zoltán az Egészségügy 5 dimenzióban című szakmai konferencián kifejtette, hogy ez a kormány bátran nyúlt az egészségügyhöz, sok minden változott. Arra kért mindenkit, hogy kritikáját úgy fogalmazza meg, hogy az a betegek bizalmát ne ingassa meg az ágazatban.

Szívesen dolgoznál külföldön? Válogass közel 1000 lehetőség közül a Határátkelőn!

Az államtitkár azt mondta, nem ismer olyan feszültségforrást, amit ez a kormány hozott volna létre, tehát nem most kezdett el a társadalom elöregedni, nem most lett drágább az orvostechnológia, és nem most kezdődött az elvándorlás sem.

A gondok örököltek, és csak azt lehet ennek a kormánynak felróni, hogy az intézkedéseivel milyen sebességgel számolja fel az örökölt problémákat – fogalmazott az egészségügyért felelős államtitkár.

Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára, korábbi egészségügyi miniszter előadásában egyebek mellett arról beszélt, hogy vissza kell állítani a szabad szellemi foglalkozású orvoslást, és elengedhetetlen az orvoslás presztízsének visszaállítása is, továbbá a magánforrások bevonása nélkülözhetetlen az ágazatba.

(Fotó: pixabay.com/jaytaix)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Ó Micsoda államférfi ez az eü államtitkár! (“Nem vállalom a felelősséget, Ráfogom a nyuszira”) mentegetőzik, nem tesz semmit, de felveszi a nagy lóvét. Neki jó, de az országnak meg annyi.
    Én ezt már meguntam. szavaztam a lábammal, engem már nem érdekel.

Leave A Reply