Komoly bajban a csehek

0

Alaposan megviseli a közép-európai térséget a munkaerő elvándorlása, nem csak Magyarországon okoz problémát a munkaerőhiány, panaszkodnak a horvátok és most mér a csehek is. Utóbbi országban kívülről hoznának munkavállalókat.

A cseh vállalatok kezdenek berágni a kormányra, mert úgy érzik, nem kezeli súlyának megfelelően a munkaerőhiányt – írja elemzésében a Hospodárské Noviny gazdasági és politikai napilap internetes oldala.

Már a Mekit is kicsinálja Magyarországon az elvándorlás… részleteket itt olvashatsz!

Több cég is felhívta a kormány figyelmét, hogy ha a munkaerőhiány miatt továbbra is vissza kell utasítaniuk a megrendelések egy részét, akkor termelésüket átteszik külföldre.

A munkaadói és vállalkozói szövetségek konföderációja szerint több mint 300 csehországi cégnek mintegy 120 ezer új alkalmazottra lenne szüksége. A cégek ezeket a munkahelyeket külföldi munkásokkal szeretnék betölteni, elsősorban Ukrajnából, de más Európai Unión kívüli országból is – írja a szakszervezetek.hu oldal.

A cégek szerint a legnagyobb hiány elsősorban a hegesztőkből, a különféle gépjavítókból, villanyszerelőkből, varrónőkből és gépkocsivezetőkből van.

(Fotó: flickr.com/Moyan Brenn)

Menjünk Horvátországba dolgozni?

Share.

About Author

Leave A Reply