A kivándorlás sikere hozzáállás kérdése

0

Ha valaki külföldre akar menni, legyen egy terve, a siker pedig alapvetően azon múlik, mennyire jó az ember hozzáállása – ezt sokszor olvashattátok már itt, a Határátkelőn is. Ugyanakkor minden tapasztalat, történet fontos lehet, hogy megerősítse ezt a tudást.

Racz Yehoshua először 1994-ben, a gimnázium befejezése után ment Izraelbe fél évre, de aztán haza is ment, leginkább azért, mert nem volt semmilyen szakmája, és fogalma sem volt arról, mit akar ott csinálni.

„Nem voltak terveim, csak tetszett az ország, viszont nem nekem való vallási közösségbe kerültem, így végül hazamentem” – mesélte az Izraelinfónak.

Aztán két évvel később szakmával a kezében visszatért, mert úgy érezte, nem tud Magyarországon maradni, hiszen nem találta meg a vallásosságának megfelelő közösséget.

Yehoshua szerint fontos Izrael változatossága, tehát ha valaki elsőre nem találja meg a neki megfelelő környezetet, kereshet hozzá jobban illőt.

Külföldre húz valami? Állás viszont nem ad? Keress a Határátkelőn!

„Ha északra mész, itt minden zöld, ha délre, sivatag. Eilat és Tel-Aviv is tengerparti városok – de két különböző világ. Ha valakinek nehézségei vannak Izraelben, mindig azt javaslom, hogy próbálja meg egy másik helyen” – tanácsolta.

„Szerintem ha valaki ki akar jönni, annak valamilyen tervvel kell érkeznie: miből fogsz megélni, hogyan fognak a gyerekeid iskolába járni, melyik városban, melyik közösségben találod majd meg magad” – tette hozzá Yehoshua.

„A kivándorlás sikere alapvetően hozzáállás kérdése – meg azé, hogy mi vár otthon” – vélte saját példáját felhozva. Szerinte ugyanis neki 1994-ben azért nem sikerült, mert felvetődött benne a kérdés, hogy minek is van ott, amikor vannak szülei, van hol laknia.

Válogass közel 1000 álláslehetőség közül a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/stevepb)

Share.

About Author

Leave A Reply