Kis testben nagy élvezet

0

A tajvani Horizon új, Skyline névre keresztelt jachtja nagynak igazán nem nevezhető a maga 27,5 méteres hosszával, ugyanakkor élvezeti értéke a leírás és a képek alapján meglehetősen nagy, szóval érdemes vetni rá egy-két pillantást.

A Skyline voltaképpen egy már meglévő platform módosításával jött létre, igaz, az FD85-t addig variálták, amíg egy teljesen új modell jött létre. Az FD87 Cor D. Rover terveit dicséri.

A Skyline tulajdonosai meglehetősen aktív életet élnek, ezért a hajónak szinte nonstop vízisport igényt kell kielégítenie. Rendszeres a nagy vendégsereg is a hajón, akiknek belső és külső szabad terekre és kényelemre is nagy igénye van.

A tulajdonos ezért választotta az FD85-ös modellt alapként, és folyamatosan együtt is működött a tervezővel (akivel korábban már dolgozott együtt egy kisebb hajón), hogy a lehető legjobban kihasználják a platform nyújtotta lehetőségeket.

Az első kihívás egy teljesen új felsőfedélzet kialakítása volt, amely képes befogadni a nyitott fedélzeti társalgót. Az eredmény egy stílusos kormányfülke és a vele összekapcsolt szalon lett, amely tökéletesen alkalmas a kikapcsolódásra a közeli barátok és családtagok számára.

Ha pedig a tulaj és a család némi meghittségre vágyik, akkor ott az elsőfedélzet, ahol a többi vendégtől és a személyzettől távol élvezhetik a napozás, az étkezések vagy a csendes olvasás gyönyöreit.

Az alsófedélzeten jacuzzi is van, de a jacht igazi előnyei a kikötőben vagy a tengeren horgonyozva jönnek ki.

A szalon színét a faburkolatok és a fehér felületek határozzák meg, amelyek egyébként az egész hajón végigvonulnak. A konyha egy mobil panellel elválasztható a többi tértől.

A tulajdonosi lakosztály nagyobb, mint az alapmodellen és az ágy felett tetőablakon át csodálható a csillagos ég. A négy vendégkabin is hasonlóan komfortos. Kettőben egy dupla, kettőben két szimpla ágyat helyeztek el.

A tulajdonos különleges kérése az volt, hogy egy beach klub jellegű részt alakítsanak ki a hajón, amely megduplázza a keskeny úszófedélzet területét. A tervező ezt a beszállófedélzet áthelyezésével oldotta meg. Egy kis konyhával, bárral és nyugágyakkal oázissá változtatta a helyet kicsiknek és nagyoknak.

Ami a technikai részt illeti, a hajót Caterpillar motorok hajtják. A jacht 16,6 csomós sebességre képes és olyan nagy a tankja, hogy akár egy hétig is elhajózgathatnak egy tankolással.

Elképesztő luxussal jön a világ legnagyobb légijárműve

(Fotó: horizonyacht.com)

Share.

About Author

Leave A Reply