Készül a világ második legmagasabb tornya

0

Több mint 700 méter magas és 150 emeletes lesz a világ második legmagasabb tornya, amit egy skót cég tervez. A történet egyik érdekes csavarja, hogy az épület az oroszországi Szentpéterváron lesz.

A skót Kettle Collective nemrégiben hozta nyilvánosságra a 703 méter magas épület terveit. A szentpétervári Lakhta Centre II. a világ második legmagasabb tornya lesz.

A Lakhta Centre (a jelenlegi legmagasabb épület Oroszországban) egyébként a Gazprom orosz energiaipari óriás főhadiszállása, emellé készül tehát az új épület.

„A dizájn egyszerre esztétikus és praktikus, lévén csökkenti a szerkezetre ható szél erejét, cserébe kisebbek lesznek az épületen belül szükséges strukturális elemek” – magyarázta a Kettle Collective alapítója, Tony Kettle. Ennek megfelelően az épület külső burkolata csavaros oszlopokból áll majd.

A világ jelenlegi legmagasabb felhőkarcolója a dubai Burj Khalifa a maga 828 méteres magasságával. A Lakhta Centre II magasabb lesz, mint a 632 méteres Shanghai Tower és kétszer akkora, mint a 310 méteres londoni Shard.

Szupermenő bár nyílik a London Eye-on

Share.

About Author

Leave A Reply