A kátrányfagyitól (!) a füstölt lazacig

0

Avagy némi gasztrotúra finn módra, méghozzá a Tourmand blog szerzőjének segítségével. Már csak azért is, mert a skandináv országban élő szerző öt új étkezési szokást is átvett. Elsőként a kását említi, mondván, márpedig a finneknél reggelire kását kell enni.

„Ennyi, nincs apelláta. Persze, igazán melengető tud lenni egy tányér forró zabkása egy kis cukrozott gyümölccsel egy 20 perces -25 fokos buszvárakozás után, de azért a langyos kakaóscsiga egy bögre hideg tejjel még jobban esne.

Két év után viszont egyik reggel arra ébredtem, hogy lecsúszna egy kis négymagos kása kókuszreszelékkel és málnaöntettel. Egészen biztosan a Helsinki Stockholm szindróma következménye” – írta.

Ami a fagyikat illeti, a finnek ezen a téren is tudtak újat mutatni.

„A legszörnyűségesebb a kátrányfagyi volt tavaly az őszi negyedévet záró vacsorán. Megismétlem: KÁTRÁNY ízű fagyi! Aztán pár héttel később kereskedelmi forgalomban is megtaláltam ezt az ízt.

Azt hittem, hogy nem érintett meg a finn fagyifétis, amíg egy januári sétám alkalmával meg nem kívántam az egyik jégkrémet a hirdetését látva, majd lehúztam a duplabundakesztyűmet és betoltam egy pálcikást.”

A töpörtyűt a legfájóbb pontként említi.

Te is szívesen élnél külföldön? Keress hozzá állást könnyen és gyorsan!

„Mivel sertészsírt és egyéb zsíros hentestermékeket nem lehet kapni a helyi boltokban ezért minden szülinapra/névnapra/évfordulóra töpörtyűs szalonnás szeretetcsomagot kértem otthonról” – fogalmazott a blogger.

„A kávés sütis pihenő szokása a többi északi országban is megtalálható, és annyira hozzászoktam hogy a hétvégén is kiesik minden a kezemből 10 körül, és fel kell hajtanom egy bögre lattét. Valamivel csak pótolni kell a zsírtalan ételmódra való átállásból adódó kalóriahiányt.”

A Tourmand blog szerzője minden reggel egy halfüstölő mellett gyalogol el a piactéren.

„Egy idő után már nem zavart a vasárnapi brunch asztalokon a füstölt lazac szaga. Továbbá párszor kerültem olyan helyzetbe, ahol csak nem boríthattam a nagymamára a vacsoraasztalt, mert éppen finn lazaclevest mert főzni an unokáinak. Habár saját fogyasztásra még nem vásároltam halat, már nem kell a teljes vegetáriánus menüt kérnem, ha halétterembe megyünk a kollégákkal” – zárta sorait a blogger.

A teljes posztot itt találjátok, érdemes elolvasni.

Share.

About Author

Leave A Reply