„Karácsonykor mindig otthon vagyok, az nagyon fontos”

0

Olaszország érdekes módon viszonylagos közelsége ellenére sem számít a magyarok kedvenc célországai egyikének. Persze azért ott is élnek magyar határátkelők, például Boglárka, aki két hónapra érkezett, de Milánóban ragadt. Ennek lassan már nyolc éve Olaszországban, most személyi asszisztensként dolgozik. Azt mondja, szerinte Magyarországon leginkább a biztos jövőkép hiányzik.

Azért ment ki, mert a középiskola után látja a barátain, hogy felvették a diákhitelt, és mielőtt egyetlen percet is dolgoztak volna, már adósságuk van. Ő úgy gondolta, inkább elkezd dolgozni, és ha elég pénze lesz, akkor esetleg visszamegy tanulni, amikor már pontosan tudja, mit is akar.

Magyarországon modellkedni kezdett, aztán jött a milánói lehetőség. Akkor költözne haza Magyarországra, ha látná, hogy van biztos jövő. Munkalehetőség szerinte biztosan van, ugyanakkor a barátjai, szülei kommentjeiből úgy látja, a továbblépésre, új dolgok elkezdésére nem sok esély adódik.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

„Egyelőre maradok külföldön, már több mint öt éve együtt élek egy olasz fiúval, úgyhogy a jövőmet itt tervezem. Utoljára karácsonykor voltam otthon, sajnos a munkám miatt nem mindig tudom megtervezni, mikor tudok hazamenni, akármilyen közel van Magyarország, ez nem egyszerű, de karácsonyra mindig megoldom, hogy otthon legyek, mert az nagyon fontos nekem” – mondta a HírTV műsorának.

Magyarországról legjobban a családja és az ételek hiányoznak. Ezzel együtt sincsenek olyan pillanatai, amikor a legszívesebben hazarohanna. „Ha problémák vannak, azokat meg kell oldani, nem szabad elrohanni előlük” – vallja.

„Sok problémám akadt itt is, akár pénzügyi, akár érzelmi, ez persze Magyarországon is megtörténhetett volna, de nem az volt az első dolgom, hogy hazarohanok a szüleimhez” – tette hozzá Boglárka.

Megélhetés szempontjából az különbség a két ország között szerinte, hogy míg Magyarországon valaki vagy nagyon gazdag, vagy nagyon szegény, azaz hiányzik a középosztály.

„Irodában, vagy más munkahelyen dolgozva otthon szegénynek számít az ember, hónap végéig nagyon nehéz eljutni, míg Olaszországban a középosztályba tudok tartozni” – fejtette ki Boglárka.

Kalandot keresel, vagy jobb életre vágysz külföldön? Válogass álláslehetőségek közül itt!

(Fotó: pixabay.com/jill111)

Share.

About Author

Leave A Reply