Karácsony 25 fokban

0

Akármilyen furcsa, Thaiföldön is hideg van ilyentájt, persze csak a maga módján – alighanem sokan elcserélnénk az európai plusz pár fokokat az ottani hűvös 25 Celsiusra… No, de Cooper segítségével lássuk, miként is élik meg ezeket a napokat Thaiföldön!

„Thaiföldre nagyon sokan érkeznek karácsony környékén, de ők inkább menekülnek az otthoni „láz” elől, hogy ez a pár hét valóban a pihenésről szóljon és ne a felesleges, de kötelező méregdrága ajándékok utáni vadászatról. Persze sokaknak ilyenkor kell kivenniük az éves szabadságukat, így ez a pár hét a csúcsszezon itt.

Ugyan Thaiföldön is a novembertől februárig tartó időszak a hideg évszak és ilyenkor az itt élők esténként valóban fáznak, de a hideg Európából érkezve mókásnak tűnik, hogy az esti 25 fokos “hidegben” a thaiok (és már én is) kabátban és hosszú nadrágban, vacogva motoroznak.

Minden csak viszonyítás kérdése, hisz aki a téli mínuszokhoz szokott, annak ez mókás, de aki itt él, az valóban fázik ilyenkor.

üzlet előtt karácsonyfa.jpeg

Jórészt buddhisták élnek az országban, de van egy jelentős muszlim kisebbség is, tehát nem szoktak karácsonyozni, még csak nem is munkaszüneti nap, bár néhol 25.-én nem dolgoznak.

Ugyanakkor a sok turista miatt (idén kb. 25 millióan jönnek ide!) lépten-nyomon karácsonyfákat látni az éttermekben, bevásárlóközpontokban, szállodákban.

Nagyon ritka az élő fenyő, leginkább karácsonyfára hasonlító kreálmányok díszítik (csúfítják?) az utcákat. Pár fotót mellékelek is.

Karácsonyi menüvel várják az éttermek a vendégeket, a nagyobb szállodákban pedig műsoros gálavacsorával kedveskednek a turistáknak 25.-én este.

végére_2.jpg

Én pár nap szabadságot vettem ki és Phi Phi szigetén töltöm az ünnepeket, jól fog esni a hajtásban 3 nap kikapcsolódás, cápákkal merülés, lazulás, bulizás…”

(A poszt először a Határátkelő blogon jelent meg.)

 

Share.

About Author

Leave A Reply