Káoszba fulladt a brit vasút Fülöp herceg előtti főhajtása

0

A szigetország nagy részéhez hasonlóan a brit National Rail is fejet hajtott II. Erzsébet királynő napokban elhunyt férje, Fülöp herceg előtt. Ha azt mondjuk, a gesztus nem sikerült 100 százalékosan, akkor még nem mondtunk semmit.

A különböző vasúttársaságokat összefogó szervezet úgy gondolta, méltó megemlékezés lenne a 99 éves korában elhunyt Fülöp hercegre, ha színes helyett monokrómra (gyakorlatilag szürkére) állítanák az oldalukat.

Szép gesztus, nem igaz? Nos, nem mindenki gondolta így, olyannyira nem, hogy elég komoly felháborodás lett a dologból. Az indok nem Fülöp herceg ellen szól, hanem egyszerűen azért, mert rengetegen panaszkodtak arra, hogy egyszerűen képtelenek elolvasni az oldalt.

Ez már csak azért is kínos és nem túl praktikus, mert a National Rail oldalán lehet például megvásárolni a vonatjegyeket, nem csoda, hogy például a Twittert is elárasztották a panaszok.

Sokan hozták fel azt, hogy a lépéssel hátrányos helyzetbe hozták a látási nehézségekkel küzdő embereket vagy éppen az idősebbeket, akiknek egyébként is problémát jelenthet a vásárlás.

A National Rail természetesen reagált a helyzetre, a cég szóvivője hangsúlyozta, hogy az oldal színeit Fülöp herceg előtti tiszteletadásból és a gyász jeleként változtatták meg.

„Természetesen meghallgatjuk az oldalt használók visszajelzéseit és már ma további változtatásokat hajtunk végre, hogy minden vásárlónk számára jobban elérhetővé tegyük a szolgáltatásainkat” – hangzott a hivatalos válasz.

Pár órával később az oldal minden nagyobb felhajtás nélkül ismét színes lett.

Hol töltötte utolsó éveit Fülöp herceg?

(Fotó: Getty Images)

Share.

About Author

Leave A Reply