Kanadai nyugdíjasok küldik haza a rezsiutalványt

0

A magyar kormány furcsa ötlete nyomán külföldön, így például Észak-Amerikában élő magyarok is megkapták a 9 ezer forintos magyar rezsiutalványt. Akadnak köztük, akik összegyűjtik ezeket és visszaküldik Magyarországra a rászorulóknak.

Egy dolog a rezsiutalvány, egy másik pedig az, hogy mihez kezdenek vele a Magyarországtól távol, például Észak-Amerikában élő magyarok, hiszen ők is megkapják.

Nos, például azt kezdik, hogy összegyűjtik és elküldik Magyarországra olyanoknak, akik tényleg rászorulnak – írta meg az Átlátszó.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

„Körülbelül két héttel ezelőtt voltunk Torontóban, Kanadában, korábban ott éltünk 21 évig, onnan költöztünk Kaliforniába. Rokonokat látogattunk és találkoztunk egy ma már 93 éves magyar hölggyel is, aki a kezembe nyomott egy levelet, hogy nézzem már meg, mi van benne. Mert már el sem tudta olvasni. Amikor megtudta, mi van benne, meglepődött” – mesélte egy Amerikában élő férfi.

Értelemszerűen a rezsiutalványt sem az Egyesült Államokban, sem Kanadában nem lehet mire használni, kidobni viszont nem akarták, ezért hirdetésben kerestek még utalványokat, amiket aztán elküldtek Magyarországra.

A kecskeméti szocialista politikus, Király József a lapnak azt mondta, a visszaérkező rezsiutalványokat civil szervezetekkel közösen osztják szét a nehéz helyzetben élő családok között.

Hogyan számít be a nyugdíjba a külföldi munka?

(Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Share.

About Author

Leave A Reply