Kalandok és árak Délkelet-Ázsiában

0

Nem akármilyen kaland végigtúrázni Hongkongot, Szingapúrt, Malajziát és Thaiföldöt, jutott belőle a Veve Szecsuánban blog szerzőjének is, aki aztán írt egy kis összegzést a tapasztaltakról.

“Hongkong drágább, mint Kína, de ki lehet fogni olcsóbb helyeket, ahol 30 yuanből jól lehet lakni. Hosszabb távú tartózkodás esetén fogalmam sincs, mi mennyibe kerül. (…)  Okosan költekezve valószínűleg elviselhető anyagilag is a hely.

Szingapúrban ki lehet fogni olcsón is szállást, s a tömegközlekedés használatával sokat lehet spórolni. A szolgáltatások drágák, enni leginkább olcsó helyeken érdemes, mint például Chinatownban az utcán, vagy bármelyik Mekiben. Ez utóbbi nem drágább, mint otthon, ellenben érezhetően finomabb. (…)

Malajziában az étkezés nagyon olcsó, ellenben finom. Az indiai kínálat mindenképp. A nagyáruházakban mindenféle nyugati cuccot is kapni: sajtok, normális kenyerek, margarin, tejtermékek nagy mennyiségben. A kínainál jóval olcsóbban. (…) Ami kimondottan drága, az a taxi, érdemes elkerülni, ha lehet. (…)

Thaiföldön töltöttem a legtöbb időt, s itt volt a legtöbb kiadásom is. Napra vetítve persze kevesebb, mint másutt, mert itt már nem utazgattam, egy helyben voltam. A szállással együtt napi ezer bahtból (200 yuan) nagyon kényelmesen ki lehetett jönni: 1-1 étkezés 100 baht vagy az alatt zajlott, nagy ritkán volt 150.

Voltam thai masszázson is, ott egy kétórás programért fizettem 400 bahtot. Az ezer baht átlagnak bőven jó napokra bontva, úgy is áll, hogy belefér az elefántos túra 700-ért, vagy a szigetes kirándulás 400-ért, vagy épp a bangkoki busz 650-ért.

Összesen a teljes nyaralás – mindennel együtt – kevesebb, mint 5000 yuanből kijött, s párosan még olcsóbb lehetett volna (…). Majdnem 3 hét trópusi melegért nekem megérte.”

A teljes posztot itt tudjátok elolvasni, segítségül csupán annyit, hogy ugyan a kalandozás nem idei, de egy yuan 41 forint, azaz az 5000 yuan durván 200 ezer forint.

(Fotó: pixabay.com/cegoh)

Share.

About Author

Leave A Reply