Jön a Ferrari SUV

0

Sajnos képet még nem tudunk mutatni róla (ami van, az az Autocar képzelgése, annak viszont nem rossz, ezért megmutatjuk), hiszen 2022 előtt nem nagyon várható, de a projekt izgalmasan hangzik a Lamborghini Urus vetélytársaként.

A hír azért több pletykánál, hiszen az olasz autógyár (mármint a Ferrari) technikai főnöke, Michael Leiters csepegtetett el róla egy-két infót az Autocarnak.

A fejlesztés egyelőre Purosangue (Telivér) munkanéven fut és azt is tudni, hogy a Ferrari nagyon nem szeretné, ha az autó SUV-ként vonulna be a köztudatba (pedig nehéz lenne letagadni, hogy az lesz, de azért megpróbálják).

Az olaszok azt ígérik, hogy az új autó teljesen más lesz, mint a piacon lévő hasonló ultraluxus SUV-ok, mint azt Aston Martin DBX, a Bentley Bentayga, a Lamborghini Urus és a Rolls-Royce Cullinan.

A Purosangue a gyár következő generációs platformját kapja majd, amit jelenleg még fejlesztenek, ráadásul ha igaz, rögtön kétfélét is, az egyik a középső motoros szuperautóknak dukál majd, az első motoros pedig a GT-knek, köztük a SUV-nak (…) jut.

„Abszolút hiszek ebben az autóban és a technikai koncepcióban. Úgy vélem, az elképzelés megvan, és a csomag egyrészt igazi SUV, ami meggyőzi majd a SUV-kedvelőket a vásárlásról, másrészt az autó sokban különbözik majd a már létező SUV-októl” – mondta Michael Leiters.

Mondjuk ezt konkrétnak nem nagyon lehet nevezni, szóval maradjunk annyiban, hogy majd meglátjuk. Lesz mit nézni, hiszen ez lesz a Ferrari történetének egyik legradikálisabb újítása. (Jelige: éljen a környezetvédelem!)

Külön érdekesség, hogy a cég vezérigazgatója, Sergio Marchionne már két éve megszellőztette, elképzelhető, hogy egy új SUV tervezéséhez látnak hozzá, amit aztán meg is erősített a New York-i tőzsdén tett bejelentésével.

„Ez egy SUV. Egy Ferrari sport- és szabadidőautó. Vegyél magadnak te is!” – mondta anno a Bloombergnek a tőzsdén. A nagy autógyártó 30 hónaposra várja a tervezési, megvalósítási időszakot, és jelezte, hogy a fő cél az exkluzivitás megőrzése lesz.

A világ legdrágább SUV-ja

Share.

About Author

Leave A Reply