Joe Biden kedvenc órái

0

Az amerikai elnök leginkább szembeötlő kiegészítői Ray-Ban Aviator napszemüvegei, de az órákat is kifejezetten kedveli, van is belőle neki jó pár darab a klasszikus Rolextől egészen a Tissot-ig.

Az amerikai elnökök többségének volt kedvenc órája. John F. Kennedy arany Omega Ultra Thin tulajdonosa volt, Ronald Reagan egy Rolex Datejustot részesített előnyben (ilyen órája van Joe Bidennek is), Bill Clinton kedvence a Panerai Luminor PAM00089, George W. Bush egy mindössze 40 dolláros Timex Easy Readert viselt, míg Barack Obama egy Jorg Gray-t, amit egyébként a titkosszolgálattól kapott ajándékba.

Lássuk, milyen órákat hord előszeretettel a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden! Kalauzunk Tim Stracke, a luxusórákat forgalmazó Chrono24 vezérigazgatója.

1. Rolex Datejust 41 (átlagára: 9490 dollár)

Ez a legfrissebb darab Joe Biden gyűjteményében, egyúttal az első Rolex, illik is az eskütételhez. Az óra egyszerre klasszikus és kissé alulértékelt, nem túl csillogó, de jelentékeny darab. Korábbi elnökök szívesen viseltek nemesfémből készült Rolexet, ez a rozsdamentes acél változat sokkal visszafogottabb, de államfőhöz méltó darab a szakember szerint.

2. Omega Speedmaster Professional (4309 dollár)

Egy megbízható, stabil, nem túl hivalkodó óra, egyben történelmi jelentőséggel bíró modell, hiszen Buzz Aldrin ezt viselte a Holdra szálláskor. Nagyon komoly darabról van szó, egyben az elkötelezettség és a színvonalas munka példája.

3. Omega Seamaster Diver 300M (3808 dollár)

Joe Biden igencsak szereti a márkát, ezen belül is kifejezetten a Seamaster Diver 300M a kedvence, amit különböző színekben visel. A modellről annyit meg kell jegyezni, hogy ilyet viselt John F. Kennedy 1961-es beiktatásán, egyszóval az amerikai történelem része.

4. Tissot T-Touch (522 dollár)

Egy kifejezetten sportos óráról beszélünk, amit nem csak a fekete gumiszíj, de a részben digitális „érintőképernyő” is hangsúlyoz, de azért kicsit megbolondítja a zafír. Joe Biden mindig is aktív életet élt, ez az óra végigkísérte alelnöki időszaka elejétől kezdve. Egy praktikus darab magasságmérővel, iránytűvel, stopperrel, ébresztővel, barométerrel.

5. Seiko 7T32-6M90 Chronograph (245 dollár)

Ez a Seiko alighanem Joe Biden számára egyfajta szerencsehozó talizmán is, nem kifejezetten gyűjtőknek való modell, az 1990-es években pár száz dollárért árulták, igaz, az arany és a rozsdamentes acél miatt értékesebbnek tűnik. A 2020-as elnökválasztási kampányban is hordta, nyilvánvalóan az egyik kedvence.

Amerikai elnökfeleségek kedvenc órái

(Fotó: Twitter/TheOvalPawffice)

Share.

About Author

Leave A Reply