„Jobb itthon, csak sokkal nehezebb”

0

Vannak olyanok, akik sosem tervezték a külföldi életet, mégis így hozta a sorsuk. Közéjük tartozik Renáta is, aki végül vissza is költözött Londonból Magyarországra, mert nem látta maga előtt, ahogyan Nagy-Britanniában nő fel a gyermeke.

A Menjek/Maradjak csapat dokumentumfilmjének egyik főszereplője most egy rászorulókat segítő civil szervezetnél dolgozik és éppen a munkája miatt nem akar ismét külföldre menni.

„Úgy fél évvel ezelőtt volt bennem némi vágy arra, hogy esetleg újra költözzünk valamerre, nem is feltétlenül a kilátástalanság miatt, hanem úgy éreztem, hogy jó lenne feltöltődni, erőt meríteni, kicsit eltávolodni attól, amiben akkor voltam. De ez a választások után abszolút átfordult abba, hogy nekem itthon van dolgom” – mesélte az Indexnek.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

A hazaköltözés előtt is „az volt a legfőbb érvem, hogy mindenki elmegy, és mi legyünk azok, akik hazamegyünk. Tegyük a dolgunkat, hátha sikerül hozzájárulni ahhoz, hogy Magyarország egy olyan ország legyen, ahol szeretünk élni”.

Renáta úgy érezte, Magyarországon nagyobb szükség van a munkájára, mint külföldön, ráadásul Londonban tehetetlennek érezte magát: „Most legalább úgy tudok lefeküdni mindennap, hogy oké, rajtam nem múlik, hogy jobb legyen ez az ország.”

Arról, hogy milyen gondolatok fogalmazódtak meg benne az elmúlt években a külföldi és a magyarországi élet összehasonlításáról, annyit mondott: „Jobb itthon, csak sokkal, de sokkal nehezebb”.

„Nem bántam meg, hogy hazajöttünk. Még.”

(Fotó: pixabay.com/Holgi)

Share.

About Author

Leave A Reply