Jó üzlet a határátkelők fuvarozása

0

A külföldön dolgozó magyarok kiszolgálására sok sikeres vállalkozás épül. Ilyenek például a kisbuszos ki-, illetve hazautazásokat kínáló cégek. Az út ugyan jellemzően drágább, mint a vonat, cserébe kényelmesebb, hiszen akár háztól házig megy.

Elsősorban Németországba és Németországból járnak „menetrendszerinti járatok”. A dolog nem túl bonyolult, a vállalkozók időről időre útnak indulnak a kisbuszaikkal, és elviszik a jelentkezőket.

Ezek a járatok általában Kelet-Magyarországról indulnak és útközben veszik fel az utasokat. Noha a vasút olcsóbb lenne (Frankfurtba például már 15 ezer forintért el lehet utazni), de sokaknak megér 25-30 ezer forintot a kényelem.

NÉMETORSZÁGI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„Az ember nem csak egy kistáskával jön haza látogatóba. Visszafelé pedig azt a temérdek kaját is cipelni kell, amit anyukám és a nagymamám szokott csomagolni. A kisbuszos megoldás bár drágább, de legalább háztól házig visz, nem kell fél Regensburgon átbumliznom a cuccokkal, ugyanis messze lakom a vasútállomástól” – mesélte a Pénzcentrumnak Enikő, aki 2012 óta dolgozik Németországban, és gyakorta utazik magánkisbusszal.

„Bár van saját kocsim, de ez így kényelmesebb: 65-70 euróért felvesznek a lakásomnál, és kitesznek otthon, Érden. És már a visszautat is le tudom egyeztetni a sofőrrel. Ha kocsival jönnék haza, az többe kerülne a benzinnel, meg az autópályával együtt. Plusz azért 6-7-8 órát levezetni sem leányálom” – tette hozzá.

Az oldal megkeresett egy vállalkozót is, aki szerint amíg „generációk hagyják el ezt az országot”, addig az üzletnek is lesz jövője. Az embereket hajtja a honvágy, és a kényelem miatt sokak szerint megéri kifizetni a felárat.

A fuvaros szerint a legtöbbször telt házzal indul útnak a 10 fős busszal, az utasok általában Németországban dolgozó magyarok, akik oda-vissza foglalnak helyet.

Németországi szülés: „hotelszoba” és magyar orvos

Share.

About Author

Leave A Reply