Itt van a Vespa és Armani szerelemgyereke

0

Az általában jól sül el, ha két igazi legenda, stílusikon összefog. Így van ez most is, amikor a Vespa (pontosabban a Piaggio) és Giorgio Armani álltak össze és alkották meg a 2015-ös nyár robogóját.

Ha két ikon összefog (pláne, ha stílusról és olaszokról van szó), akkor garantált a fokozott várakozás, és bár néha csalódnunk kell, azért ebben az esetben messze nem erről van szó.

A két főnök

A két főnök

Amit ugyanis Giorgio Armani és a Piaggio összehozott, majd Vespa 946 Emporio Armani néven piacra dobott, az eléggé rendben van. (Ami a nevet illeti, az abban látható 946 1946-ra utal, ekkor gördültek le az első Vespák a futószalagról.)

A két világmárka összefogásának jó oka van: mindkettő szép évfordulót ünnepelhet, a Piaggio 130 éves, míg az Armani idén tölti a 40-et. A végeredmény egyszerre ünnepi, a múltra hajazó és modern, vagy egyszerűbben: szép.

A szürke-barna kombináción szinte látjuk Audrey Hepburn-t a Római vakációban (ami a Vespa-legenda egyik sarokköve), és szívesen látnánk majd rajta magunkat is.

Ezzel egyelőre még várni kell, hiszen csak ebben a hónapban jutnak el majd az első példányok a nagyobb világvárosok kereskedéseibe. Ráadásul a motor mindkét oldalán és a lámpafejen is Armani felirattal virító motor limitált példányszámban készül.

Ami a konkrétumokat illeti, a motor elektronikus befecskendezéssel segíti a 125 köbcentis, 3V-s, négyütemű motort, a megállásban a tárcsafékes kerekek és az ABS segít.

Share.

About Author

Leave A Reply