„Itt több a lehetőség, mint otthon valaha lesz”

0

Önkormányzati bérlakásban élve egy munkanélküli férjjel és egy kétéves gyermekkel, közben részmunkaidőben dolgozva egy üzletben – hát nem az a kimondott fáklyásmenet.

Márpedig az akkor 24 éves Katie Kiernan sorsa éppen ez volt, ráadásul felsőfokú végzettség híján úgy látta, ha maradnak Írországban, csak a reménytelenség jutott volna neki. Így aztán döntöttek, és nekivágtak a világnak – írta az Irish Timesnak.

„A gyermekünk úgy nőtt volna fel, hogy nem is tudta volna, mennyivel jobb lehet (és kellene, hogy legyen) az élet. Így aztán 2016-ban összecsomagoltunk, és elindultunk Kanadába, ahol a szüleim már 2012 óta éltek.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Egy héten belül volt munkánk. Keményen spóroltunk, de 13 hónappal később aláírtuk az első, saját otthonunk megvásárlásáról szóló papírokat. Pontosan 13 hónapig tartott, amíg egy írországi önkormányzati bérlakásból eljutottunk odáig, hogy saját ingatlanunk legyen a világ másik felén.”

A kanadai Albertában élő Katie szerint Kanadában több a lehetőség, mint amennyi Írországban valaha is lesz, az életszínvonal pedig magasabb, mint amit otthon ismertek.

„Shane csempézőként dolgozik egy nyugat-kanadai cégnél, én pedig egy pénzügyi cégnél vagyok adminisztratív asszisztens. Szeretnénk hazamenni és ugyanezen a színvonalon élni, de reálisan nézve ez aligha történik meg valaha is. Mindig Írország lesz a hazánk, de Kanada lesz az a hely, ahol a belátható jövőben élni fogunk”.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Share.

About Author

Leave A Reply