Itt a hatcsillagos szuperjacht

0

Nem olyan könnyű igazi különlegességet találni a jachtok kategóriájában, ám a Scenic Eclipse mégis igazi ritkaság. Nem elég ugyanis, hogy két helikopter-leszállója van, van hozzá tengeralattjáró is. Tulajdonképpen már csak egy rakétakilövőt várunk…

A viccet félretéve, a 228 utasra tervezett hajó az építők meghatározása szerint „a világ első hatcsillagos, ultraluxus mega felfedező jachtja” (a jelzőket nem mi találtuk ki…).

A hajón 114 teraszos lakosztály várja a vendégeket, a legkisebb 30 négyzetméteres, a legnagyobb (két hálószobás) alapterülete meghaladja a 200 négyzetmétert. A luxus természetesen mindegyikben garantált.

A hajón több konyha csúcskategóriás ételeiből választhatunk, legyen az francia, pánázsiai, olasz vagy éppen amerikai steakes, és természetesen mindezt a szobában, az étteremben vagy a fedélzeten is elfogyaszthatjuk.

Nem hiányozhatnak persze a kikapcsolódási lehetőségek, legyen az 500 négyzetméteres spa, edzőterem, esetleg különböző medencék, és kinti-benti jacuzzik. Aki pedig egy kis kultúrára vágyik, az beülhet a 240 fős színházba.

A hatcsillagos hajó képes arra is, hogy a sarkkör környékére merészkedjen, és valószínűleg fog is. Első útja (2018 augusztusában) mindenesetre majd Isztambulból Velencébe visz, utána is a Földközi-tengeren marad egy ideig.

A három éves tervezést követően elkészült hajót követi majd egy másik is, a tervek szerint az 2019-től szállít majd utasokat.

(Fotó: scenic.co.uk)

Share.

About Author

Leave A Reply