Így tartanák itthon a balatoni hajósokat

0

A korábbi aggasztó hírek ellenére jó szezonra számít a Balatoni Hajózási Zrt., amely úgy véli, kitalálta a megoldást az alkalmazottak elvándorlásának megakadályozására. Kíváncsian várjuk, sikerrel járnak (úsznak)-e…

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról (részleteket itt találtok), hogy egyre nagyobb a baj a Balaton környékén, miután már nem csak a szakácsokat és egyéb szakembereket csábítják külföldre, hanem a hajósokat is.

Már egy kezdő matróz is havi 1600 eurót kereshet, egy tapasztalt hajóvezető akár 3-4 ezer eurót is elkérhet. Vagyis már nem csak a pincér-és szakácsutánpótlás biztosítása okoz egyre nagyobb problémát a Balaton partján, vadonatúj jelenség a hajós elvándorlás.

Nos, ehhet képest a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) minapi közgyűlése meglehetősen optimistára sikeredett, Kollár József vezérigazgató például az MTI szerint azt mondta, idén 2,53 milliárd forintos árbevételt terveznek (tavaly ez 2,38 milliárd forint volt).

Ami nekünk ennél érdekesebb, hogy az is elhangzott: elkészült a cég 5 éves stratégiája, amelynek elsődleges célja a vállalat megújítása, modernizálása és hatékonyabbá tétele. A mintegy 300 fős dolgozói létszámmal bíró társaságnál emelték a hajósok bérét, elejét véve a munkaerő elvándorlásának.

(Fotó: balatonihajozas.hu)

Share.

About Author

Leave A Reply