Így néz majd ki a világ legnagyobb szuperjachtja

0

A világ legnagyobb szuperjachtja 270 méter hosszú lesz, amikor elkészül és lesz rajta belső medence, nightclub, két helikopternek leszálló és még sok más minden. Mutatunk pár dizájntervet.

A poszt apropója, hogy az északi mitológia tenger- és szélistene után Njord névre hallgató hajót tervező építész és dizájner, Espen Øino bemutatott pár dizájntervet és azt azért meg kell állapítanunk, hogy aligha túloznak azok, akik szerint a hajó a luxus szuperjachtok új generációját jelenti majd.

Már csak azért is, mert a luxus mellett gyakorlati haszna is lesz, hiszen kutatóhajóként is szolgálhat, tudományos célokat szolgálva elsősorban az óceánok élővilágát feltérképezve.

A hatalmas hajón 12 fedélzet és 118 (!) magánrezidencia lesz, utóbbiak mindegyikét 20 különböző konfigurációban lehet majd megvásárolni (azaz a hajó nem egyetlen magánszemély tulajdonának készül).

A lakosztályokban nappali, saját terasz és 2-6 hálószoba lesz. A legkisebb egység 116, a legnagyobb 800 (!) négyzetméter lesz.

Emellett rengeteg kényelmi szolgáltatás lesz majd elérhető, például felfújható kikötő, tengervizes belső és két külső medence, benti hidromedence, több wellness részleg, nightclub és jazz lounge és még sorolhatnánk.

A Njordhoz tartozna még két vízalatti drón, tengeralattjárók, valamint két Airbus ACH 160 helikopter.

A tervező szerint ha minden jól megy, a hajót talán 2024-ben ereszthetik vízre, jelenleg még csak a megfelelő hajógyárat keresik a megvalósításhoz.

Új jachtot vett Rafael Nadal

Share.

About Author

Leave A Reply