Így néz ki a néhai Microsoft-társalapító háza

0

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt halt meg Paul Allen. A Microsoft társalapítója csekély 26 milliárd dolláros vagyont hagyott hátra, amiben sportklubok, szuperjachtok, részvények, műgyűjtemény mellett egy nagyobb ingatlanportfolió is akadt. Ebből került most elő egy 41 millió dolláros ház, ami annak jele is lehet, hogy megkezdődik az ingatlanok értékesítése.

Minket most leginkább a ház érdekel, annál is inkább, mert így legalább némi bepillantást nyerhetünk a néhai milliárdos hétköznapjaiba. Az ingatlan a Szilícium-völgyben fekvő Athertonban található egy nem egészen egy hektáros területen, ami (és a kerítés körülötte) arra már éppen elég, hogy a házat ne lehessen látni az utcáról.

A házat 2013-ban fejezte be a városban több luxusingatlant is építő Pacific Peninsula Group. Annak az évnek a novemberében Paul Allen 27 millió dollárt fizetett a mintegy 2000 négyzetméteres házért.

A háromszintes épületben hét háló- és 13 fürdőszoba található, emellett moziterem, külön reggelizőszoba, hatalmas konyha, könyvtárszoba kandallóval, dupla belmagasságú, a hátsó kertre néző nappali is van.

A központi hálószoba az emeleten található, benne egy külön nappali és öltözőszoba, mert hát anélkül ugye nem igazi hálólakosztály a hálólakosztály.

Érdemes még pár betűt pazarolni a kertre is, hiszen az egy dolog, hogy igényes, de ritkán láthatóan szépen karbantartott, a füvet mintha körömollóval nyírták volna, a kert különböző részei más-más hangulatot árasztanak.

Nem maradhat el nyilván a medence, a kis épület, a patio, a tűzrakó hely sem, a parkolóban pedig könnyen elfér akár két tucat autó is, míg a garázsban négy luxusautónak van hely.

Éppenséggel hat év alatt 14 millió dolláros áremelkedés akár optimistának is tűnhet, de ne feledjük, az egész Egyesült Államok egyik legdrágább környékének egyik legjobb helyén járunk.

Less be Michael Jordan házába!

(Fotó: courtneycharney.com)

Share.

About Author

Leave A Reply